AK Parti Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım, partinin Şubat ayında yapılacak ilçe kongresinde yeniden aday olmayacağını ifade ederek çekildi.

AK Parti Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım, Şubat ayında yapılacak Söke 7’nci Olağan İlçe Kongresi’nde ilçe başkan adayı olmayacağını açıkladı. Sosyal medya üzerinden kararını duyuran Yıldırım, başkanlık sürecinde partinin Söke’ye yaptığı çalışmaları da anlattı.

“OYLARIMIZI ARTIRDIK, METİN YAVUZ’U ANKARA’YA GÖNDERDİK”

Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “AK Parti ailemize katıldığım andan itibaren 2002 genel seçimleri hariç bütün yerel ve genel seçimler ile referandumlarda sırasıyla parti üyesi, yönetim kurulu üyesi, teşkilat başkan yardımcısı, seçim işleri başkan yardımcısı ve son olarak da siyasi ve hukuk işleri başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum.

2010 yılında yapılan referandum öncesi, haziran ayında genel merkezimizin teveccühü ile ilçe başkanı olarak görevlendirildim.

2010 yılı Eylül ayında yapılan referandumda 20 bin 150 oy, 2011 yılı Haziran ayı genel seçimlerinde ise Söke şehir merkezinde 10 bin oyun üzerinde olmak üzere, toplamda 21 bin 17 oy alarak bir önceki seçime göre oylarımızı 6 bin arttırdık. 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi mevcut ilçe başkanımızın milletvekili aday adayı olması nedeniyle, genel merkezimizin bir kez daha teveccühü ile önce vekaleten daha sonra ise asaleten ilçe başkanlığı görevine getirildim. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Söke’den de bir vekilin seçilebilmesi amacıyla seçim kampanyası sürecinde ben ve teşkilatım tüm samimiyetimizle çalışıp Sayın MKYK Üyemiz Metin Yavuz’u 21 bin 450 oyla Ankara’ya göndermeyi başardık. Söke’den iktidar partisi olarak bir hemşehrimizi Ankara’ya vekil olarak göndermek ben ve ilçe teşkilatımıza nasip oldu.”

BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDEKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Açıklamasında, ‘AK Parti Söke’ye ne yaptı?’ diyenlere de yanıt veren Yıldırım,  şöyle devam etti:

“2011 yılından itibaren gündeme aldığımız 500 kişilik öğrenci yurdunun faaliyete geçirilmesi, Söke Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin büyütülerek hizmete sunulması, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayrılan ödenek ile 2 No’lu sağlık ocağının yerine bir ortaokul ile bir ilkokulun yapılması, Lisanslı depoculuk için 2011 yılında başlattığımız çalışmaların Söke’mizin vekili Sayın Metin Yavuz’un katkılarıyla 2019 yılında da gündeme alınarak resmi prosedürlerinin yerine getirilmesi, Sazlıköy ve Söke tren garlarının restorasyon işlerinin gündeme alınması, Sazlıköy tren garının tamamlanması öke tren garının bu sene tamamlanmak üzere olması,  Söke Çayı Projesi’nin Sayın Metin Yavuz’un özel ilgisi ile hızlandırılarak ihaleye çıkarılması, Aydın milletvekillerimizin girişimleriyle Sarıçay Barajı’nın yapımına başlanılması hep benim ilçe başkanlığım dönemlerime nasip olmuştur. Bu yapılan icraatlar AK Parti’mizin Söke’mize kazandırdıklarının bir kısmıdır. Bu vesile ile siz hemşehrilerimize Söke için yapılanların hepsini sayamasak da bir kısmını hatırlatmak istedim.” 

“ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Partide kongre sürecinin başladığını hatırlatan Yıldırım, “AK Parti’de kongreler bir şölen havasında gerçekleştirilir. Şubat ayı içinde gerçekleşmesi beklenen kongrede, AK Parti Genel Merkezimizin de uygun görmesi halinde, yapılacak olan AK Parti Söke 7. Olağan İlçe Kongresi’nde ilçe başkan adayı olmayı düşünmüyorum. Maddi ve manevi görevlerimizi yerine getirmiş olmanın huzuru ve gönül rahatlığıyla yapılacak olan kongreyi Söke İlçe Teşkilatımız’a yakışır bir şekilde gerçekleştirerek bu süreci tamamlayacağız. Yapılacak olan kongrelerin ülkemize, Aydınımıza, Söke’mize ve Partimize hayırlar getirmesini temenni ederim” diye konuştu.