AK Parti iktidarını ve Aydın Milletvekillerini, yatırımları engellemekle suçlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Çiftlik sahasını hizmet yapmayalım diye bize vermediler. Bunların yüzünden Koçarlı’da kanalizasyon yok. Sizin hangi işleri engellediğinizi Aydın halkına tek tek anlatacağım” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, katıldığı Çine İlçe Kongresi’nde iktidara ve vekillerine çok sert çıktı. AK Parti Milletvekillerini hem hizmet getirmemekle hem de Büyükşehir’in yapacağı hizmetlere engel olmakla suçlayan Çerçioğlu, “Sizin hangi işleri engellediğinizi Aydın halkına tek tek anlatacağım” dedi.

“CEZAEVİ YAPACAĞINIZA FABRİKA YAPIN”

AK Parti’li vekillerin Çine’ye cezaevi yapmak istemelerini ‘vizyonsuzluk’ olarak değerlendiren Çerçioğlu, “Biz BŞB olarak bu zamana kadar Çine’ye 65 milyonluk yatırım yaptık. Yatırımlarımız devam edecek. En kısa sürede bir kültür merkezi de yapacağız güzel Çine’mize. Bazıların vizyonu Çine’ye cezaevi yapmak. Böyle vizyon olur mu? Fabrika yapın, kültür merkezi yapın, istihdam sağlayın. Milletin karnı aç, insanlar tencereyi kaynatacak parayı bulamıyorlar. Halktan kopuksunuz! Öyle olmasaydınız fabrika yerine cezaevi düşünmezdiniz. Vizyon bu kadar” dedi.

“EGE ETİN DURUMU KÖTÜ DİYE BANA VERDİLER”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin markası Ege Et hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Çerçioğlu, yıllar önce Ege Et’in durumunun kötü olduğunu ve Çerçioğlu’nun düzelteceğine inanmadıkları için firmanın Büyükşehir’e verildiğini söyledi.

Çerçioğlu, “Ege etin durumu kötüydü. ‘Verelim Çerçioğlu’na, biz de bunun üzerinden siyaset yaparız’ dediler. Ama öyle olmadı. Yarın İzmir’de şube açıyoruz. Hepinizi davet ediyorum. Aracıyı çıkıyoruz, hijyenik eti Aydın ve İzmir halkıyla buluşturuyoruz” dedi.

“ÇİFTLİK SAHASINI İSTEDİM, ENGEL OLDULAR”

 Her platformda dile getirdiği jeotermal sorunuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Çerçioğlu, “İnsanların sağlığı bizim için çok önemli. Bir çok ilçede kanser vakaları hızla artıyor, nedeni jeotermal. Burada 3-5 firma hariç hiçbiri yatırım yapmıyor, bacalarından zehir akıyor. Daha önce de söyledim, gaz salınım oranlarını açıklayın. Siz sonuçları açıklamazsanız, ben açıklayacağım. Jeotermal firmaları biraz daha az para kazansınlar, bizi zehirlenmesinler. Onlar değil, bizler burada yaşıyoruz. Bizleri zehirliyorlar” diye konuştu.

Çerçioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çiftlik sahasındaki jeotermal sorunu. Aydın’ın batısı kötü kokuyor. Gidin sabah bir bakın. Onu yapmıyorsanız, oradakilerle konuşun. Dedik ki burayı biz alalım. Aydın’ı ısıtalım. Kanun, ‘Sen Aydın Büyükşehir Belediyesi’sin, ihaleye katılamazsın, biz bunu özel sektöre vereceğiz’ diyor. ‘Eğer sen alırsan evlere sıcak su götürürsün biz bunu istemeyiz’ diyor. Biz neden bu jeotermalden faydalanamıyoruz, evimizi ısıtamıyoruz? Aydın tarım memleketi, neden üretici bu suyu kullanmıyor? Allah bize bunu vermiş, ama kullanmamıza müsaade etmiyorlar.”

“BARAJIN PARASINI AYDINLI ÖDÜYOR”

Aydın’ın gündemini uzun süredir meşgul eden Sarıçay ve İkizdere Barajlarının yapımıyla ilgili de konuşan Özlem Çerçioğlu, şunları söyledi:

“Nerede bizim otobanımız? Hala yapmadınız. Havaalanı hala yok. Toplanın da önce bunu yapın. Jeotermal hava kirliliğini çöz, otobanı yap, havaalanını yap, bizim projemiz olan ve AKP’nin ‘biz yaparız’ dediği Aydın- Çine demiryolu hattını yap. Sizi Aydınlılar neden seçmiyor biliyor musunuz? Millete doğruyu söylemediğiniz için. ‘Biz baraj yaptık’ diyorlar. Barajın parasını Aydın halkı ödüyor. İkizdere’yi de Aydın halkı adına biz ödüyoruz. Ama ‘barajı biz yaptık’ diyorlar. Eğer öyle diyorsan parayı almayacaksın. Biz de o parayla başka hizmetler yapacağız. Parayı Aydın halkı ödüyor bu kadar basit. Anlamazlarsa ana okulu seviyesinde de anlatırım. İkizdere’nin maliyeti 320 milyon. 40 milyonunu ödediniz. Bu barajı Aydınlılar siz yapıyorsunuz. AKP değil. Çünkü siz ödüyorsunuz.”

“GELİN BELEDİYEYE, KAPIM AÇIK”

Toplantı çağrılarına da yanıt veren Başkan Çerçioğlu, "Çayımız var, kahvemiz var... Gelin Büyükşehir Belediyesi’ne anlatın bizlere otobanı nasıl yapacağınızı, şehir hastanesini nasıl ne zaman yapacağınızı, havalanını, adliye sarayını... anlatın bizde dinleyelim. Benim kapım açık. Ben ‘Arıtma tesisi yapayım, Koçarlı’nın kanalizasyon sorununu çözeyim’ dedim. ‘Üniversiteye ait olan yeri bize verin yapalım’ dedim. İki yıldır vermediler. Bunların yüzünden Koçarlı’da kanalizasyon yok. Acaba devretmemesi için rektöre ricacı olanlar mı var? Bu benim işim değil, Koçarlı halkının işi. Demokrasiyi içinize sindirin. Vatandaş bizi seçmiş, bizler de çalışıyoruz. Takoz olmayın yeter. Sizin hangi işleri engellediğinizi Aydın halkına tek tek anlatacağım” ifadelerini kullandı.