MHP Efeler İlçe Kongresinde konuşan İl Başkanı Haluk Alıcık, partisine ‘atılım’ çağrısı yaparak, “Biz varsak Aydın var. Biz yoksak Aydın yok” dedi.

MHP Efeler Teşkilatı’nın 3’üncü Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek listeyle gerçekleştirilen seçimde mevcut Başkan Ahmet Baskın, güven tazeledi. Divan Başkanlığını MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Yıldırım’ın yaptığı kongrede söz alan MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, “İçinde bulunduğumuz süreçte her zamankinden daha fazla bir olacağız, biz olacağız. Büyük bir aile olduğumuzu unutmayacağız. Duraklamaya zamanımız yoktur. Yerimizde saymaya hiç niyetimiz yoktur. Bedeli ne olursa olsun hesabi değil hasbi olacağız” dedi.

“MHP KİMSENİN KUM TORBASI DEĞİL”

Baskın, şu ifadeleri kullandı:

“Buradan FETÖ’nün, PKK’nın eline düşmüş, her fırsatta MHP ve Bilge Liderine saldırmayı adet edinmişlere sesleniyoruz. MHP, kimsenin kum torbası değildir. Önüne gelenin şamar oğlanı, her saldırganlığı sineye çekecek acziyete hiç sahip değildir. Ayağımıza basan olursa uyarıyoruz, aklını başından alırız. Ömrünü Ülkücü Hareket’e vakfetmiş, Türk siyasetinin ilkeli ve bilge lideri saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’e sadakatimiz şerefimizdir. Şerefin tavizi olmaz, olamaz.”

Baskın’ın ardından söz alan Ülkü Ocakları İl Başkanı Tayfun Şan , “Bugün sadece kongre günü değil, bir olmanın, diri olmanın günüdür. Aydın’da MHP ve Aydınlı hemşehrilerimizin birlik içinde olacağını vatan toprağının dört bir yanına ilan etme günüdür. Tek vücut, tek ses olarak MHP’de bütünleşmenin zamanı gelmiştir” ifadelerini kullandı.

ALICIK’TAN FİTNE UYARISI

Partililerine fitne uyarısı yapan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, MHP’yi “Türklüğün son kalesi” olarak nitelendirdi. Alıcık, “Türk Milliyetçileri fesat, dedikodu, sen – ben davasına düştüğünde Allah göstermesin bizim son kalemiz düşme noktasına gelebilir” uyarısında bulundu.

Geçen yıllarda MHP’nin Aydın’da güç kaybettiğini 55 bin oya kadar gerilediğini hatırlatan Alıcık, partililerine atılım çağrısında bulundu. Alıcık, şu ifadeleri kullandı:

“Burada bu davaya gönül vermiş birçok arkadaşımız var. Hepsine sesleniyorum. Gidilmesi gereken her yere varım! Bu dava, bugüne kadar Aydın’da bölüneceği kadar bölündü. 55 bine kadar düştük. Bundan daha da düşeceği var mı? Yok! Ama İl Başkanı kardeşiniz olarak diyorum ki, ben her şeye varım. Çalışmaya varım, koşmaya varım, özür dilemeye varım ama ben de aynısını siz dava arkadaşlarımdan istiyorum. Aydın MHP’nin kalesi. Ama Aydın bu duruma düşmemeliydi. Herkes ‘ben varsam’ diyor Aydın var. Hayır, arkadaşlar, biz varsak Aydın var. Biz yoksak Aydın yok. Oturma zamanı değil. Oturmaktan başka yapacağımız çok işler var” dedi.

Ahmet Baskın’ın başkanlığındaki yeni yönetimde Edeviye Bozkurt, Fatih Akyağcı, Serkan Ünan, Fethi Yağız, Onur Cingöz, Kazım Sertçelik, Ali Marmara, Halil İbrahim Direk, Selahattin Lokmacılar, Hidayet Başağa, Şerif İzcioğlu, Hakan Kalkan, Levent Akçay, Mahmut Şimşek, Önder Karacan, Süleyman Özcan, Ramazan Babacan, Musa Taşsın, Ümmet Şimşek, Musa Yıldızdoğan, Bülent Hayrettin Dönmez, Osman Özpınar yer aldı.