Kamuoyunun uzun süredir takip ettiği, 11 Haziran’da ihalesinin yapılması beklenen Aydın-Denizli Otoyolu ile ilgili konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, “İhalenin son kez gerçekleşmesini umut ediyoruz” dedi.

Daha önce çeşitli nedenlerle yedi kez ertelenen Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinin, 11 Haziran Perşembe günü yeniden yapılması bekleniyor. İş dünyasının uzun süredir takip ettiği otoyol, Aydın ile Denizli arasında ulaşımı kolaylaştırırken ticari hareketliliği artıracak. Yolun, Denizli-Antalya etabının da tamamlanmasıyla İzmir-Antalya arası ulaşım süreci 3 buçuk saate düşecek. Turizm ve ticari merkezlere ulaşımın bu kadar kolaylaşması, Aydın iş dünyasını da hareketlendirecek.

İhale sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Baş0kanı Hakan Ülken, şu ifadeleri kullandı:

“En başından beri Aydın iş dünyası olarak talep ettiğimiz konulardan biri olan Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesinin son kez gerçekleşmesini umut ediyoruz. Yıllardır Ankara’da siyasal erk, Karayolları Genel Müdürümüz üzerinden takip ettiğimiz bir konu. En kısa sürede hayata geçmesini temenni ediyoruz.”