CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in, Aydın Milletvekili Rıza Posacı ve Vali Yavuz Selim Köşger ile ilgili açıklamalarına AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı yanıt verdi. Gülaştı, Mersin’in söylemlerini ‘siyasi hadsizlik’ olarak nitelendirdi.

Gülaştı şu ifadeleri kullandı:

“Siyaset topluma hizmet etmek için bir araçtır . Biz bu aracı siyasetin ehliyet, liyakat, yetkinlik, yeterlilik, saygı ve kucaklayıcı bir dil ile hizmete ulaştırabiliriz. Siyasi haddimiz bizim toplum karşısındaki pozisyonumuzuda belirler Ana muhalefet partisi (CHP) ilçe başkanı sn. Polat Bora MERSİN’in Milletvekilimiz SN Rıza POSACI hakkında kullandığı üslup icra ettiğimiz görev ve oturduğumuz makamların seviyesi itibari ile ‘siyasi hadsizliktir’.

Yine aynı üslup ile Sayın Polat  Bora Mersin’in Aydın Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in aleyhinde sarf ettiği sözler ise saygısızlıktır. Bu topraklar kadim bir devlet anlayışından gelmektedir. Sayın Valimiz devletimizin şehrimizdeki en üst mülki makamı, bir nevi devleti temsil etmektedir. Sayın Yavuz Selim Köşger’i yani bir nevi valilik makamı suçlayıcı itibarını zayıflatmaya çalışacak ifadelerde bulunmak; toplumdaki huzur ve güvenliği tehdit eder. Milletin birlik ve beraberlik duygusunu zedeler.

Bu şekilde yaşanacak süreçler ne siyasi ne idari ne sosyal ne ekonomik açıdan Aydın ilimize bir fayda sağlamaz, katma değer oluşturmaz. Biz temsil makamındaki siyasetçiler yapıcı, kucaklayıcı, çözüm odaklı söylemlerimiz ile bu güzel memleketimiz, şehrimiz Aydın ilimizi aydınlatabiliriz. Kendisine siyasi sorumluluğum gereği tekrar tekrar  ‘sayın’ diye hitap ettiğim Ana muhalefet partisi (CHP)  İlçe Başkanı  Sayın Polat Bora Mersin’i siyaseten nezakete davet ediyorum. Saygılarımla.”