Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe’nin Kuşadası Belediyesi’nin çalışmalarına yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. Kuşadası tarihinin en başarılı belediye yönetimini yaşadığına dikkat çeken Mehmet Gürbilek, “Siz bir daha iktidar olamayacağınızı bildiğiniz için boş eleştiriler ile gündemde kalmaya çalışıyorsunuz. Ama Kuşadası kamuoyu sizi çok iyi tanıyor” dedi.

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Kuşadası'nda muhalefet laf olsun torba dolsun diye konuşmaktan vazgeçmiyor. Kuşadası'nda iktidar oldukları dönem tek bir çivi çakmayanlar şimdi kalkmış tutmayan kalemleri ile yapılan hizmetleri eleştirme gafletinde bulunuyorlar.

Akılları bulanmış, gözleri kör olmuş bu karanlık zihniyete hatırlatmak isteriz ki, Kuşadası'nın her köşesinde hizmet seferberliği başlatmış Belediye Başkanı Ömer Günel ve ekibinin başarısı halkımız tarafından takdirle karşılanmaktadır. Tarihinin en başarılı belediye yönetimini yaşayan Kuşadası'nda 18 ay içinde sürdürülen asfalt ve yol çalışmaları kapsamında girilmedik sokak bırakılmadı. Türkmen Mahallesi baştan aşağıya yenilendi. İkiçeşmelik Mahallesi yeniden yapılandırılıyor. Turistik çarşı ve caddeler yeni sezona hızla hazırlanıyor. Karayollarının yıllardır bakımsız bıraktığı çevre yolu, belediyemiz ekipleri tarafından düzenlendi. Şehrin merkezinde yenilenen Balıkçılar Meydanımız yeni bir cazibe merkezi oldu. Belediyemize ait atıl halde bırakılan tarım alanları "Adabahçe" projesi ile üretim sahalarına çevrildi. Üretimler "Adamarket" projesi ile vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Yerel üreticilerimiz direk hemşehrilerimiz ile buluşturuldu. Pandemi sürecinde hemşehrilerimiz yalnız bırakılmadı. Bugüne kadar yaklaşık 1.5 milyon maske bedelsiz olarak dağıtıldı. Türkiye de ilk çocuk maskesi üretimi yapıldı. Çocuklarımızın sağlığı her şeyin üzerinde tutuldu. Belediyemiz, sosyal belediyecilik çalışmaları ile ülke genelinde örnek yönetim oldu.

Şimdi soruyoruz, siz bu sürede ne yaptınız? Ülke yönetiminde tek başına iktidar olan bir partinin ilçe yönetimi olarak bu kente ne fayda sağladınız? Hangi problemi çözdünüz, hangi ihtiyacın karşılanmasını sağladınız? siz sadece eleştirmekten başka ne yaptınız? Ama tüm Kuşadası sizin derdinizi biliyor. Siz bir daha iktidar olamayacağınızı bildiğiniz için boş eleştiriler ile gündemde kalmaya çalışıyorsunuz. Ama Kuşadası kamuoyu sizi çok iyi tanıyor.  Sizi değerli Kuşadası kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”