Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na karşı yaptığı açıklamalarla kamuoyunu sık sık meşgul eden Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, başkanı olduğu baroda yaşanan istifalarla ilgili ilginç bir açıklama yaptı. İstifa eden yönetim kurulu üyelerinin eleştirilerine kulak tıkayıp iddialara yanıt vermeyen Bozkurt, haberler yapanları hedef alarak “Aydın Barosu’nda bir kriz olduğu algısı yaratılmaya çalışılıyor” dedi.

Aydın Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Rabia Altuntaş Çiftçi ve Burak Altıner’in istifalarının ardından bir süredir sessiz kalan Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, bir açıklama yaptı.

Bozkurt açıklamasında, istifa eden yönetim kurulu üyelerinin eleştirilerine yanıt vermek yerine yapılan haberleri hedef alarak, “Bir süredir bilinçli olarak yaratılmaya çalışılan algı ve kamuoyunu gereksiz yere meşgul eden paylaşımlarla haberler üzerine, açıklama yapma gereği doğmuştur. Basın ve sosyal medyada yapılan haberler  neticesinde kamuoyunca görüldüğü üzere, başka istifaların geleceği ve Aydın Barosu’nda bir kriz olduğu algısı yaratılmaya çalışılmıştır” dedi.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERMEDİ, BASINI HEDEF ALDI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na karşı yürüttükleri faaliyetlerin basında yer bulması için yoğun çaba sarfeden Bozkurt, Aydın’da yaşanan istifaların haberleştirilmesinin ise baroya zarar vereceğini öne sürdü. Bozkurt, “Tevessül edilen bu eylem ve çabalar, medya yoluyla kamuoyu önünde de tartışmaya açılmak suretiyle kurumsal kimliğimize zarar vermeye yönelik, kişisel amaçların Baro’nun üzerine çıkarılmaya çalışıldığı bir görüntü yaratmakta ve meslektaşlarımızı da rencide etmektedir” ifadelerini kullandı.

Gökhan Bozkurt’a yönelik eleştirilerin doğrudan baroya karşı yapılmış gibi sunulduğu açıklamada, “Aydın Barosu, yayınlanan dilekçelerde ve metinlerde yer alan iftira mahiyetindeki ithamların muhatabı olamayacak derecede bir demokrasi ve yönetim anlayışını on yıllardır sürdürmekte, çalışmalarını büyük bir iş bölümü ve görev paylaşımı ile kurumsal yapısına ve savunma makamının meslek örgütüne yakışan bir olgunlukta yürütmektedir” denildi.