İncirliova’ya bağlı Osmanbükü Mahallesinde yaklaşık 6 yıl önce cinayete kurban giden Hasan Ay’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada ortaya çıkan gizli tanık, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Soruşturmayı jandarmadan devralan İl Emniyet Müdürlüğünde özel ekip oluşturulurken, hummalı bir çalışma başlatıldı.

Hasan Ay, 21 Eylül 2014’te İncirliova’ya bağlı Osmanbükü’ndeki evine giderken, aracına ateş açan kişi ya da kişilerce 2 kurşunla vurularak öldürülmüştü.
Kurşunların isabet etmesinin ardından aracını duvara çarpan Hasan Ay’ın ölümü, önce trafik kazası olarak değerlendirilmiş ancak kurşun izlerinin görülmesinin ardından cinayet olduğu anlaşılmıştı.
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında zanlı oldukları öne sürülen 6 kişi yargılandıkları davada beraat etti. 
AİLE MÜGE ANLI’YA BAŞVURDU
Beraat eden sanıkların dosyası nihai karar için Yargıtay’a gönderildi. 6 yıldır Hasan Ay’ın katilini ya da katillerini arayan aile, faili meçhul dosyaları araştıran TV programcısı Müge Anlı’ya başvurdu.
Hasan Ay’ın yakınlarının ve ilk davadaki bazı sanıkların katıldığı programlarda önemli bir gelişme yaşandı.
GİZLİ TANIK SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ
TV yayınına katılan bir gizli tanık, bugüne kadar incelenmeyen bir konuyu gündeme getirdi. Hasan Ay’ın akrabası ve yakın arkadaşı Nevzat Aydın’ın bir kadınla yasak aşk yaşadığını öne süren gizli tanık, “Nevzat’ı öldürmek isterken Hasan’ı öldürmüş olabilirler. Çünkü Nevzat sık sık Hasan’ın aracını kullanırdı. Aracın içerisindekini Nevzat Aydın sanmış olabilirler” dedi.
EMNİYET ARAŞTIRIYOR
Yaklaşık 6 yıl önce işlenen cinayetle ilgili ortaya çıkan yeni bilgi, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Dosyayı jandarma ekiplerinden devralan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Masasında özel ekip kurulduğu ve hummalı bir çalışma başlatıldığı öğrenildi.
Ekiplerin, ortaya çıkan yeni bilgi doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdığı ifade edildi.