Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle gözaltına alınarak soruşturma savcısının talebi üzerine mevcutlu olarak adliyeye sevk edilen Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, çıkartıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 
 Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, kişisel sosyal medya hesabından "Komşusu ayıkken sarhoş yatan bizden değildir" şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldıran Ulucan hakkında,  Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi kapsamında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” gerekçesiyle soruşturma açıldı. 
Serbest bırakılmasının ardından adliye çıkışı açıklama yapan Cem Ulucan, “Daha önce defalarca paylaşılmış bir cümleyi paylaştığım için sabah saatlerinde emniyete davet edildim. Savcılık mevcutlu olarak adliyeye getirildim. Şu anda da yurt dışı çıkış yasağı alarak serbest bırakıldım. Sosyal medyada bir paylaşım ile insanın değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Hedef gösterildi ve bunun sonucunda bunlar yaşandı” ifadelerini kullandı.