Aydın Barosunun da içinde bulunduğu 12 Baro Genel Kurul talebinde bulunmuştu. Genel Kurul talebini reddeden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “İddia ediyorum bu 12 baronun yönetim kurulu halktan da kendi meslektaşından da kopmuştur” dedi.

Baroların kurumsal kimliğinin sarsıldığı, savunmanın bağımsızlığının ihlal edildiği gerekçesiyle aralarında Aydın Barosu’nun da bulunduğu 12 Baro yönetimi, Genel Kurul talebinde bulundu. Genel Kurul talebine karşı açıklamada bulunan Metin Feyzioğlu, “Son nefesime kadar milli dava için mücadele edeceğim. İddia ediyorum bu 12 baronun yönetim kurulu halktan da kendi meslektaşlarından da kopmuştur. Meslektaşlarının sorunlarını çözmek amaçları yoktur, sorunlarının çözülmesine karşı rahatsızlıkları vardır. Arkamızda Türk milleti, avukatların ezici çoğunluğu vardır." dedi.

Metin Feyzioğlu’nun açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt veren Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, “Avukatlara, meslektaşlarıma soruyorum. Avukatlardan ve halktan kopan kimdir? Kanunu çiğneyen kimdir?” ifadelerini kullandı.