Çin’de başlayıp tüm dünyaya hızla yayılan korona virüs (COVID-19) etkilerini ülkemizde de göstermeye başlamasının ardından Efeler Belediyesi ilçe genelinde temizlik ve hijyen hizmetlerini arttırarak olası bir vakanın oluşmaması için çalışmalarına devam ediyor. 

65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması gerektiğini vurgulayan Atay, geçtiğimiz günlerde, 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarını 444 80 09 telefon numarası ile “EFE MASA” ekiplerinin karşılayacağını bildirmişti. Aynı zamanda Efeler Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarının profil fotoğraflarını değiştirerek farkındalık yarattı.

Ülke genelinde salgın hastalık vakalarının her geçen gün artmasının ardından Efeler Belediyesi anons araçları, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçe genelinde vatandaşların evlerinde kalmaları için yapmış olduğu “DEĞERLİ HEMŞERİLERİMİZ EVLERİNİZDE KALMANIZ SİZLERİN VE SEVDİKLERİNİZİN SAĞLIĞI İÇİN HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİDİR. LÜTFEN ZORUNLU OLMADIKÇA SOKAĞA ÇIKMAYALIM.”  çağrısını Efelerli vatandaşlara aktarıyor.