Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, koronavirüs mücadelesi kapsamında alınan yeni tedbirlerin olması gerektiğini fakat bu durumda küçük esnafında desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Esnaf ve Sanatkarların salgın sürecinde yaşadıkları sıkıntıları ifade eden AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, "Gücümüz yettiğince sesimizi duyurmaya çalışacağız" dedi.

Çetindoğan'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni kararlar, yeni yasaklar geldi. Olan yine küçük esnaf ve zanaatkarımıza oldu. Kurul kararı ile kapatılan ya da kısıtlamaya gidilen işyerlerimiz için hak ve hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Küçük esnaf ve zanaatkarımız çok şey istemiyor. Bu zor günde kira yardımı, Bağ-Kur primi ve sigorta prim ödemelerimizin çalışmadığımız süre boyunca, tekrar işyerlerimizi açana kadar ertelenmesi, faizsiz çektiğimiz kredilerin ödeme günlerinin uzatılması, KDV, stopaj indiriminin devam etmesi gibi... Çok fazla bir şey istemiyoruz. Bizim devletimiz ve hükümetimiz çok güçlü artık. Bu mücadelemizi her platformda anlatacağız. 8 milletvekilimize, bakanlığımıza, konfederasyonumuza, bizi dinleyen her mecraya gücümüz yettiğince sesimizi duyurmaya çalışacağız.
Yeni alınan tedbirlere karşı bir duruşumuz yok. Bizlerdl de bir an önce eski günlerimize kavuşmayı, sevdiklerimize sarılmayı, işyerlerimize gönül rahatlığı ile gidip gelmeyi istiyoruz fakat alınan her yeni tedbir en çok küçük esnafı sıkıntıya düşürüyor. İlk yasakların zorluğunu henüz atlatamayan esnafımız tekrar kapanma kararı ile karşı karşıya kaldı. Sağlığımız için evde oturmamız gerekirken, oturduğumuz o evlere ekmek götürmek zorundayız. Tüm esnaf ve zanaatkarımız evde oturup salgının yükünü hafifletmeye çalışırken, devletimiz de onların omuzlarında ki yükü hafifletmelo. Zaman kaybedilmeden esnafımıza nakdi yardım ve az önce altını çizdiğimiz konularda destek olmalıdır.
Ama şu da var; vatandaşlarımızdan, esnafımızdan, zanaatkarımızdan maske, hijyen ve mesafe kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Sevdiklerimizi ve sevenlerimizin hayatını lütfen riske atmayalım.”