Aydınlı iş insanı, Eşin Group Yön. Kur. Bşk. Rıdvan Eşin, “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü” dolayısıyla açıklamada bulundu.

Eşin, uyuşturucunun bir toplumun hem bugününü hem de geleceğini tehdit ettiğine dikkat çekerken, mesajında şu cümlelere yer verdi;

“Uyuşturucu, maddi ve manevi zararları çok fazla olan, sadece kullanan kişilere değil, onların çevresine ve ailelerine de etki eden ve topluma yansıyan büyük bir sorundur.

En başta, uyuşturucunun her çeşidi dinimizce haramdır. Ayeti kerimede şöyle buyrulmuştur: "Ey inananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz, şeytan işi pisliklerdir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz" (el Mâide 3/90) Buna göre, sarhoşluk hissi veren her türlü uyuşturucunun içilmesi ve kullanılması kesinlikle yasaklanmıştır.

Çünkü uyuşturucu, insanı kendi benliğinden çıkardığı için, sağlık olarak büyük sorun teşkil ettiği gibi, kişinin ahlaki yönden zayıflamasına, suça meyilli olmasına veya farkında olmadan suç işlemesine de sebep olur. Dünyada yaşanan suçlara, tecavüzlere, cinayetlere, trafik kazalarına vb. üzücü durumlara karışan insanların birçoğunda uyuşturucu maddeler tespit edilmektedir.

Bu sebepledir ki; uyuşturucu konusundaki mücadelede, devlet kurumlarımızın yanında, bize de sorumluluklar yüklenmektedir. Çocuklarımızın bu konudaki eğitimi için hepimizin özverili olması gerektiği gibi, uyuşturucu bağımlılığı olan kişileri dışlamak yerine, onların tedavisine yardımcı olmak için de çalışmalıyız. Çünkü uyuşturucu bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu illetten kurtarmayı başardığımız her bir birey, geleceğe kazandırılmış bir bireydir.

26 Haziran vesilesiyle, bu mücadelede üzerine düşeni en iyi şekilde yapan devlet kurumlarımıza teşekkür ediyor, uyuşturucudan kurtulma mücadelesi veren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan dayanma gücü diliyorum.”