Aydınlı İş İnsanı Rıdvan Eşin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Eşin’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Çanakkale’de yaşananlar, vatan sevgisinin en canlı örneğidir. Vatan toprağı söz konusu olduğunda, milletimizin topyekun nasıl bir mücadele içerisine girebileceğinin en büyük kanıtıdır. Kadın, erkek, eli silah tutan herkesin şehadete yürüdüğü, şehit kanlarıyla kazanılmış bir destandır.

Çanakkale Zaferi, karşı konulamaz bir askeri başarının yanında, manevi yardımın ulaştığı bir zaferdir. Nusret mayın gemimiz boğaza mayın döşemek için hareket ettiğinde bir anda ortaya çıkan bulutların onu kamufle etmesi, Seyit Onbaşı’nın bir insanın kaldıramayacağı ağırlıktaki top mermisini kaldırıp ateşlemesi, zehirli gaz kullandığı belirtilen düşman askerlerinin rüzgarın ters esmeye başlamasıyla kendi gazlarının hışmına uğramaları… Bunun gibi daha pek çok hadise, Çanakkale’de yaşananların sadece iki taraf arasındaki standart bir savaşı değil, Hilal’in Haç’a karşı verdiği mücadelenin ve kazandığı zaferin de kanıtıdır. İşte bu yüzden, ümmet şuuruyla bir araya gelmiş neferler gözünü kırpmadan düşman üzerine atılmış, düşmanı alt etmiş ve şehadet şerbeti içmişlerdir.

‘Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın; hayır, onlar diridirler. Rabbleri katında rızıklanmaktadırlar…’ (Âl-i İmran 169)

105. yıldönümünde, 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizi kutluyor, şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanı bize emanet eden şehitlerimizi saygıyla anıyorum.”