Afyonkarahisar’da gerçekleşen ‘Enerji Kentler Birliği’ toplantısına Aydın damga vurdu. Aydınlı üyeler, tüm Türkiye’yi kapsayacak ‘Çevre Komisyonu’nun kurulması konusunda öncülük etti.

Enerji Kentler Birliği toplantısı, Afyonkarahisar’da Türkiye’den çok sayıda il yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Aydın’dan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun vekili Adnan Bosnalı, Belediye Meclis Üyeleri'nden Ulvi Yıldırım Karaman, Ali Özgedik ve Kadir Mutlu, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş katıldı.

Toplantıda Aydınlı üyelerin öncülüğüyle önemli bir karar alındı. Birliğin çevreyle ilgili bir komisyonunun olmadığını belirten Aydınlı üyeler, tüm Türkiye’yi kapsayacak bir Çevre Komisyonu kurulması konusunda öneride bulundu. 

AYDIN EKİBİ ÖNCÜLÜK ETTİ 

Toplantıda yer alan Aydınlı üyeler, yaptıkları konuşma ve sundukları gerekçelerle diğer katılımcıları da ikna etmeyi başardı. Çevre Komisyonu kurulması talebi, Ankara Büyükşehir Belediyesi üyelerinin de destekleriyle kabul gördü.

“KOMİSYONU ETKİN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIRACAĞIZ”

Konuyla ilgili bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ulvi Yıldırımkaraman, “Çevre Komisyonu tüm Türkiye’yi kapsayacak ve birlik bünyesinde olacak. Bu komisyona 6 aylığına üyeler atanacak. 2020 yılındaki seçimlerde Aydın olarak bu komisyonu etkin bir şekilde çalıştırmak öncelikli amacımız olacaktır” diye konuştu. (Merve Eriş-Özel Haber)