ANKARA (AA) - Emniyet, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde özel güvenlik görevlilerinin uygulamalarının kalitesinin artırılması için denetimler yapacak.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğünce bayram öncesinde özel güvenlik görevlilerince sunulan hizmet kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, bayramın huzur ve güven içinde geçirilmesi için vatandaşların yoğun olarak bulunduğu AVM, havalimanı, tren istasyonu ve otogar gibi yerlerde özel güvenlik görevlilerinin uygulamalarının yeterliliği denetlenecek.

Denetimlerde, kapı ve el dedektörleri, x-ray cihazları, araç altı arama aynası gibi güvenlik sistem ve cihazlarının etkin kullanımına dikkat edilmesi, arızalı cihazların tamiri veya değişiminin yapılması istenecek.

Kamera izleme odalarında sürekli bir güvenlik görevlisinin bulunması ve ortak kullanım alanlarının kamerayla takibinin yapılarak gerektiğinde kolluk kuvvetlerine bilgi verilmesi gerektiği vurgulanacak.

Yetki aşımına neden olabilecek uygulamalardan kaçınmaları konusunda uyarılacak özel güvenlik görevlilerinden, şüpheli şahısların ve paketlerin kontrollerinde dikkatli davranılması istenecek.

Ayrıca, özel güvenlik görevlilerine, AVM'lerin ürün kabul noktaları ve otoparkları ile giriş katlarında bulunan kafe, pastane gibi yerlerden AVM içine kontrolsüz girişlerin engellenmesi konusunda gerekli bilgilendirme yapılacak.