Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Aydın İl Temsilciliği, Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasında maaşlarına yüzde 26 oranında zam yapılmasını talep etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmeleri devam ederken, Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Aydın İl Temsilciliği, Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda seslerini duyurmaya çalıştı. Düzenledikleri basın açıklamasında sorun ve taleplerini dile getiren emekliler, maaşlarına yüzde 26 oranında zam yapılmasını talep etti.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve çok sayıda sendika üyesinin katıldığı toplantıda açıklama yapan  Emekli-Sen İl Sekreteri Mehmet Tosun, "Tüm emekli maaşlarına yüzde 26 oranında zam yapılsın. Yılda 2 kez birer maaş tutarında ikramiye verilsin. Sağlık hizmetlerinde uygulanan tüm kesintiler kaldırılsın. Toplu taşıma araçlarında ülkenin her yerinde emeklilere ve eşlerine ücretsiz ulaşım hakkı sağlansın. İşçi, memur ve Bağ-Kur emekli aylıkları arasındaki eşitsizlik giderilsin. Emekli sendikaları statü yasası çıkartılarak, emeklilerin sendikal hakları anayasal güvenceye alınsın. Emekli maaşları tek yanlı olarak değil, sendika ile toplu sözleşme yapılarak belirlensin" diye konuştu.