Efeler’de ekmeğe gelen zamla ilgili konuşan Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, “Karar geçen Şubat ayının sonunda alınmıştı ancak araya salgın girince uygulamaya koyamadık. Artan un fiyatları nedeniyle artık zamlı fiyattan satmak zorundaydık” dedi.

Efeler’de ekmeğe yüzde 20 zam geldi. Bugünden itibaren geçerli olan yeni fiyata göre, 1 lira 25 kuruş olan 200 gram ekmek, 1 lira 50 kuruşa satılmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, zam kararının artan un fiyatları nedeniyle 6 ay önce alındığını, ancak koronavirüs nedeniyle uygulamaya koyamadıklarını söyledi.

“UN FİYATLARI ARTTI”

Akdağ’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Geçen 29 Şubat’ta bu zamlı ekmek tarifesi çıkmıştı. Ancak pandemi olayı çıktı. Biz bu konuyu göz önüne alarak fiyatı uygulamaya almadık. O günden bu güne de sallantıda bıraktık. Diğer ilçeler 1 Mart’tan itibaren yapmıştı. Biz de Efeler olarak bugün yeni tarifeye geçtik. Aslında bugün değil, 6 ay önce bu fiyattan alınması gerekiyordu. 74-75 liraya aldığımız unun 110 bin liraya çıkmış olmasının farkı bu. 1 Mart’ta uygulayacağımıza şimdi uyguluyoruz. Efeler olarak 6 aydır zararına satıyoruz.”