Eğitim-Bir-Sen Aydın 2 No’lu Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sinecen, Adnan Menderes Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına atanan Gökhan Ülkü’ye yönelik iddialar üzerine açıklama yaptı. Sinecen, “Bu atama ehliyet, liyakat gibi temel göstergeler çerçevesinde yapılmıştır” dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) Temmuz ayında şeflik sınavına girme başvurusu kabul edilerek 14 Ağustos’ta yapılacak olan görevde yükselme sınavına katılmaya hak kazanan Gökhan Ülkü’nün, sınava girmeden personel daire başkan vekili olarak atandığı iddia edilmişti. Eğitim-Sen Aydın Şubesi konuyla ilgili açıklamasında “Gökhan Ülkü’nün diğer personelden farklı, belirgin özelliği, liyakatı, tecrübesi nedir?” diye sormuştu.

Eğitim-Bir-Sen Aydın 2 No’lu Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sinecen, ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“5 YIL ÇALIŞMASI YETERLİ”

Söz konusu iddiaların gerçek olmadığını belirten Sinecen, “Günümüzde Daire Başkanı olarak atanabilmek için yükseköğrenim mezuniyetinden sonra 5 yıl çalışmışlığın olması yeterlidir. 24.07.2020 tarihinde göreve başlayan ilgili, önce sözel olarak daha sonra da 14.08.2020 tarihli ve E.41823 sayılı resmî yazı ile komisyonda doğal üye olması nedeniyle sınava girmekten feragat ettiğini makama bildirmiştir” dedi.

“TEPEDEN İNME BİR ATAMA GİBİ GÖSTERİLDİ”

Sinecen’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’na vekaleten görevlendirilmesi yapılan Gökhan Ülkü, 2007 yılından bu yana 13 yıldır Personel Daire Başkanlığı Akademik Şube Müdürlüğü’nde çalışmakta, son üç yıldır da aynı şubenin Şube Müdürlüğünü vekâleten yürütmektedir. Bu atama ehliyet, liyakat gibi temel göstergeler çerçevesinde yapılmıştır. Bu konuda bizlerin olduğu kadar üniversitenin akademik ve idari camiasının da zerre şüphesi yoktur.

Günümüzde Daire Başkanı olarak atanabilmek için yükseköğrenim mezuniyetinden sonra 5 yıl çalışmışlığın olması yeterlidir. Bahsi geçen Gökhan ÜLKÜ, İktisat Fakültesinden 2013 yılında mezun olmuştur. Yoğun iş temposunun arasında 13.09.2019 tarihinde de Ekonomi ve Finans Tezli Yüksek Lisans Programını bitirmiştir. Bunun yanı sıra Şubat 2020’de İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’nı da bitirmiştir.

Çekirdekten yetişmiş, mevcut daire başkanının ayrılmasından dolayı aylarca boşta kalan bir göreve gelmesi, sanki dışarıdan, tepeden inme bir atamaymış gibi yansıtılmıştır. Göreve gelmeden önce başvuruları başlayan Görevde Yükselme Sınavı’nda tıpkı kurumda sınava girmek için başvuru yapan 180 aday gibi, o da şef kadrosuna başvurmuştur. 24.07.2020 günü göreve başlayan ilgili, önce sözel olarak daha sonra da 14.08.2020 tarihli ve E.41823 sayılı resmî yazı ile komisyonda doğal üye olması nedeniyle sınava girmekten feragat ettiğini Makama bildirmiştir.

Mevcut Görevde Yükselme sınavı, söylenenin aksine 14 Ağustos’ta değil, 14 Eylül’dedir, yani daha yapılmamıştır. Sınava girmeyecek olan başkanımız gece gündüz sınavın adaletli ve profesyonel şekilde yapılması için elinden geleni yapmaktadır. Bunun yanında değişik alanlarda özellikle hastaneye personel alımlarının sürdüğü bu süreçte herkes uzaktan ya da dönüşümlü çalışma sistemine geçerken kendisi sürekli görevinin de başındadır. Başkanımızı böylesine kritik bir göreve getirdiği için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e bir kez daha teşekkür ederim.”