Aydın Valiliği, Efeler Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu kararlarını açıkladı. Buna göre, kurbanlık hayvan satışı sadece Çeştepe Hayvan Pazarı’nda yapılacak. Başka bir yerde satış yapan kişilere cezai işlem uygulanacak.

Kurban kesimi yapılabilecek yerler ise şöyle:

Efeler Belediyesi Çeştepe Hayvan Pazarı (günlük 2 bin adet), Köprülü Mahallesi Cihanoğlu Camii (günlük 75 adet), Zeybek Mahallesi Toki Konutları (günlük 75 adet), Mimar Sinan Mahallesi Emir Sultan Camii yanı (günlük 75 adet), Ilıcabaşı Mahallesi AYTER Alanı (günlük 75 adet).

Ayrıca, vakıf, dernek veya özel işletmelere ait kesim yerlerinde gerekli koşulları sağlamak amacıyla müracaat etmeleri halinde komisyonca denetlenerek kesim için uygun olanlara, Kurban Kesim Belgesi verilecek.     

Kurban hizmetleri komisyonu kararı gereğince; kesim mahallerinden yararlanma ücretsiz olacak. Bu mahallerden yararlanacak vatandaşlardan hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek.

KURALLARA UYMAYANLARA VERİLECEK CEZALAR

Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 351 TL idari para cezası uygulanacak.

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere, toplu kesimler için 88 bin 499 TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 2 bin 199 TL idari para cezası verilecek.

Cadde, sokak ve parkları kurban kesim yeri olarak kullananlar ile kurban kesiminden sonra kan, atık ve iç organları sokak, cadde ve parklarda bırakanlara, yetkili birimlerce gerekli yasal yaptırımlar uygulanacak.

Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanacak, bu hükümlere aykırı hareket edenlere hayvan başına bin 902 TL idari para cezası uygulanacak.

Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranan, acımasız ve zalimce işlem yapan, döven; aç, susuz, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakan, bakımlarını ihmal eden, fiziksel ve psikolojik acı çektiren kişilere 947 TL idari para cezası verilecek.