Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri kurulması konusunu gündemlerine aldıklarını açıklamasının ardından gözler Efeler’e bağlı Kadıköy Mahallesi’ndeki 700 dönümlük araziye çevrildi. Alanın altyapı çalışmalarını bir yıl içinde tamamlamayı planladıklarını söyleyen Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, daha sonra yatırımcıları Aydın’a davet edeceklerini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, aralarında Efeler'in de olduğu 9 ilçe de tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri kurulması konusunu gündemlerine aldığını açıkladı.

Açıklamanın ardından gözler Kadıköy Mahallesi’nde kurulması ve jeotermalle ısıtılması planlanan OSB arazisine çevrildi. Bölgede altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve beklenmedik bir aksilik yaşanmaması halinde 1 yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, daha sonra yatırımcıları davet edeceklerini söyledi.

ÖNCELİK YERLİ YATIRIMCILAR

Bölgenin şimdiden yatırımcılar tarafından yoğun talep gördüğünü ifade eden Kendirlioğlu, “Bu yer cins değişikliğiyle Hazine’ye devroldu. Hazineye devredildikten sonra Valiliğimiz tarafından Organize Sera Bölgesi yapılması için değerlendirmeye alındı. Daha sonra Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ziraat Odası ve Valilik işbirliğiyle toplam 700 dönümde Organize Sera Bölgesi yapılması için çalışmalara başlandı. Aydın Ticaret Odasının yüzde 6, Aydın Ticaret Borsasının yüzde 6 ve Aydın Ziraat Odasının yüzde 6 olmak üzere ortaklığı planlandı. Biz buradaki Organize Sera Bölgesine öncelikle yerli yatırımcılarımızı davet ediyoruz. Ayrıca Aydınlı yatırımcılar ve il dışındaki yatırımcılardan da yoğun talep var. Hatta bütün Organize Sera Bölgesini almak isteyen bir yatırımcı bile bulunmakta” dedi.

“ÖRNEK BİR PROJE OLACAK”

Aydın’ın Antalya’dan sonra en uygun sera bölgesi olduğunu söyleyen Kendirlioğlu, şöyle devam etti:

“Buradaki Organize Sera Bölgesi jeotermal ısıtmalı bir sera olacak. Jeotermal  ısıtmayla Aydın’da yetişmeyen ürünlerin yetişmesi sağlanacak. Öncelikle Aydınlı çiftçilerimize örnek bir proje olacak. Örtü altı yetiştiriciliği, diğer tarımsal yöntemlere göre 3 ile 5 kat fazla gelir getiren bir tarım çeşididir. İklim değişikliği ve küresel ısınma nedeniyle Antalya bölgesinde fırtına, hortum gibi etkiler arttı. Antalya’dan sonra en uygun sera bölgesi Aydın’dır. Serada en büyük gider ısıtmadır. Isıtmayı jeotermalle çözersek, çiftçilerimize örnek bir üretim çeşidi sunmuş olacağız.”

 “YATIRIM İÇİN PARAMIZ HAZIR”

Bölgenin bir yıl içinde faaliyete geçmesini öngördüklerini ifade eden Kendirlioğlu, “Kadıköy Mahallesinde kurulacak olan Organize Sera Bölgesi için öncelikle alt yapı çalışmalarının tamamlanması gerekir. Yapılacak yatırım için paramız da hazır. İdari bina, yol, elektrik gibi alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yatırımcıları bölgeye davet edeceğiz.  Yasal prosedürler tamamlanırsa  1 yıl içinde Organize Sera Bölgesinin faaliyete geçmesini öngörüyoruz” diye konuştu.