Efeler'e bağlı Yılmazköy Mahallesi’nde Dikilitaş mevkiinde ruhsatı iptal edilen jeotermal firmasına ait olan alan içindeki kuyuda patlama gerçekleşti.

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın talimatıyla Efeler Belediyesi’ne bağlı tüm birimlerin müdürleri olay yerine geldi. Jeotermal şirket hakkında tutanak tutan ekipler, Efeler Belediyesi’ne ait “Gaz Ölçüm Cihazı” ile olay yerinde ölçüm yaptı. Ölçüm sonuçları tutanak ile ilgili resmi kurumlara verilecek.

“Tehlikenin Ne Kadar Büyük Olduğu Ortada”

Başkan Atay yaptığı açıklamada, “Yapılan işlemlerin kontrolsüz olarak yapıldığı zaman ne kadar tehlike arz ettiğini görüyoruz. Biz en başından beri söylüyoruz, bu kurulan tesislerin yerleşim yerlerinden ve üretim yapılan alanlardan uzak olması gerekiyor. Biz çevreye zarar veren şirketlere ruhsat verdirmemeye çalışıyoruz. Çevreye ve insana zarar veren böyle işletmelere ruhsat verilmesini insanın aklı almıyor. Yerleşim yerlerinin ve tarlaların içlerinden borular geçiyor. Böyle rezillik olabilir mi? Bugün yaşanılan olayla, tehlikenin ne kadar büyük olduğu ortada. Biz kimsenin para kazanmasına karşı değiliz. Herkes işini kurallarına göre yapacak.” diye konuştu.

SICAK SU PATLAMA ANINI İZLEMEK İÇİN TIKLA: