Efeler Belediyesi’nin halkla ilişkiler birimi Efe Masa, koronavirüs ile etkili mücadelede Efeler halkının yanında olmaya devam ediyor. İlçedeki semt pazarlarında rutin olarak ateş ölçümü yapıp maske ve dezenfektan desteğinde bulunan ekipler, kırsal mahallelerde maske dağıtımına başladı. Vatandaşların taleplerini dinleyen çalışanlar, istekleri not ederek belediyenin yetkili birimlerine iletiyor. Ziyaretlere kırsal mahallelerden başlayan ekiplerin önümüzdeki süreçte Efeler’deki 83 mahalleyi de ziyaret edeceği açıklandı.

Koronavirüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana sokak, kafe, ibadethane, taksi, durakları, eğitim merkezleri ve pazar yerleri gibi ortak kullanım alanlarında hijyen ve tedbir çalışmaları gerçekleştiren Efeler Belediyesi’nin virüsle mücadelesi hız kesmiyor. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın talimatıyla kentteki kırsal mahalleleri kapı kapı dolaşan Efe Masa ekipleri vatandaşlara maske dağıtıp virüs ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

TALEPLERİ YERİNDE DİNLEDİLER

Pandemi sürecinde gerekmedikçe dışarı çıkılmamasını, aksi halde sosyal mesafe ve maske kuralına özenle uyulmasını tavsiye eden Efe Masa çalışanları, ziyaretleri sırasında vatandaşların taleplerini ve yapılmasını istedikleri hizmetleri dinlemeyi de ihmal etmediler. İstekleri not alan çalışanlar, konuların ilgili müdürlüklere iletilerek çözüme kavuşturulacağını belirttiler. Vatandaşlarla doğrudan iletişim kurarak etkin bir geriş dönüş mekanizması sağlayan Efe Masa’nın ilerleyen dönemde ilçedeki tüm mahallelerde ziyaretler gerçekleştireceği bildirildi.

EFELER BELEDİYESİ’NİN MÜCADELESİ DİKKAT ÇEKİYOR

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın önemle üzerinde durduğu salgınla mücadelede Efeler Belediyesi her alanda aldığı çeşitli tedbirlerle adından söz ettirdi. Salgının ülkemizde görüldüğü ilk gün şehir içi minibüsleri dezenfekte eden Efeler Belediyesi’nin süreç boyunca şu çalışmalarda bulundu;

-Koronavirüs İzleme Komitesi kuruldu

-Bilgilendirme afişleri ve videoları hazırlandı.

-Efeler TV’de koronavirüs programları yayınlandı.

-İlçede bulunan 5 binin üzerinde iş yeri dezenfekte edildi.

-Yollar, sokaklar, Pazar yerleri temizlendi.

-Vatandaşların binaları, taksiler ve taksi durakları dezenfekte edildi

-Sağlık çalışanları için konaklama yerleri oluşturuldu, dezenfektan üniteleri kuruldu.