İYİ Parti Nazilli Kurucular Kurulu Üyesi Teoman Akçin’in partisinden istifa edip MHP’ye dönmesinin ardından, Eski İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural’ın da MHP ile temas ettiği öne sürüldü.

İYİ Parti İlçe Kongresinde yeniden aday gösterilmeyerek koltuğunu Cihat Öztürk’e bırakan Durmuş Kural’ın MHP’ye döneceği iddia edildi. Nazilli’deki delege seçimleri öncesinde, İYİ Parti’li Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, ‘mutabakat adayı’ olarak Av. Cihat Öztürk’ün ismini duyurmuştu. O dönemin mevcut İlçe Başkanı Durmuş Kural, “Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Hodri meydan” ifadeleriyle yeniden aday olduğunu açıklamış ancak bir süre sonra geri adım atmıştı.

HALUK ALICIK ZİYARET ETTİ

Adı son dönemde Nazilli Belediyesi’nde yaşanan tartışmalara da karışan Durmuş Kural’ın, bir dönem birlikte siyaset yaptıkları Haluk Alıcık’la temas halinde olduğu iddia edildi. MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, MHP İlçe Başkanı Hasan Eren ve Meclis Üyesi Hulki Karakaya ile birlikte Kural’ı ziyaret etmesi iddiaları kuvvetlendirdi. Ziyarete ilişkin fotoğraf karesi, Alıcık’ın sosya medya hesabından paylaşıldı.