Bakanlık tarafından düğün ve nikah işlemleri hakkında yapılan bilgilendirmeye göre; kapalı alanlardaki düğünlerde kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılacak ve azami 100 davetli çağrılabilecek. Diğer yandan 15 Haziran'dan itibaren davetli sınırı kaldırılacak. 1 Temmuz'dan itibaren ise nişan ve kına etkinliklerine izin verilecek.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de 1 Haziran'dan itibaren başlayan yeni normalleşme adımlarının detaylarını paylaştı. Bakanlık tarafından yayınlanan genelgede, düğün ve nikah işlemlerinin nasıl yapılacağına dair de bilgiler verildi. Buna göre 1 Haziran'dan sonra açık alanlarda yapılacak düğünlerde kurallara uyulması, kapalı alanlarda yapılacak düğünlerde ise asgari 6 metrekare alan bırakılması ve 100 davetli sınırının gözetileceği bildirildi.

15 HAZİRAN'DAN SONRA DAVETLİ SINIRLAMASI KALKIYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede bir başka dikkat çeken detay ise davetli sınırlandırmasının kaldırılacağı tarih oldu. İçişleri Bakanlığı, 15 Haziran'dan itibaren tüm kurallara uyulması şartıyla davetli sınırlamasının kaldırılacağını açıkladı. Kına ve nişan merasimlerinin ise 1 Temmuz'dan sonra yapılabileceği aktarıldı.