Aydın Türk Ocakları tarafından Efeler Turistik Park'ta düzenlenen 'Türk'ün Ocağı'ndan Turan Eli'ne" programında konuşmacı olarak Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail CENGİZ katıldı. Programa Aydın'da yaşayan Doğu Türkistanlı aileler, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Fatih Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aydın Türk Ocakları Başkanı Eyüp Doyuran yaptığı açıklamada, "Türk'ün Ocağı'ndan Turan Eli'ne" programı kapsamında Aydınlı hemşerilerimizi Doğu Türkistan'ın sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail Cengiz ile buluşturduk. Konferansımıza gelen Aydınlılarla,  Aydın'da yaşayan Doğu Türkistanlı aileleri tanıştırdık. Doğu Türkistan Başbakanı İsmail Cengiz ile Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerini ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türk milletini, sivil toplum kuruluşlarımızı ve bütün gönüldaşlarımızı, her platformda Doğu Türkistan davasına destek olmaya, Çin zulmünü kınamaya ve bunun gereği olan meşru her türlü eyleme katkıda bulunmaya davet ediyoruz”, dedi.

Programa katılan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı yaptığı açıklamada, "Aydın Türk Ocağımızın düzenlediği ve konuşmacı olarak Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail CENGİZ'in katıldığı , Doğu Türkistan'lı ailelerle tanışma ve Doğu Türkistan'da ki insan hakları ihlallerinin anlatıldığı toplantıya katıldık. Doğu Türkistan'la ilgili bu güzel Programı organize eden Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp DOYURAN ve yönetimine, emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Doğu Türkistan katılan Doğu Türkistan Başbakanı Ismail Cengiz'in Aydın Türk Ocağında saat 20.30 programa devam edeceği öğrenildi.