Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmaris'te meydana gelen depremin ardından bir kez daha Aydın'a dikkat çekti. Ünlü deprem uzmanı, hem Büyük Menderes Çukuru'nun (Denizli'den başlayıp, Kuşadası'na uzayan bölümde) deprem çekincesi olduğunu açıkladı. 

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmaris'te yaşanan, 5.4 büyüklüğündeki depremle ilgili düşüncelerini paylaştı. Ercan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Batı Anadolu’da özellikle büyük Menderes çukurunun olduğu kesim, Denizli’den başlayıp, Kuşadası’na oradan Sisam’a uzayan bölüm bana göre deprem çekincesi olan bir yerdir. Resmi kurumlar, Belediyeler, arama kurtarma ekipleri ve bu bölgede yaşayanlara duyurmak isterim"

-ANADOLU 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREME GEBE

"İlerleyen günlerde özellikle bu bölgedeki depremlerin süreceğini belirten Ercan, “Sadece Anadolu gergin değil bütün dünya gergin. Önceden söylediğim gibi 2020 bir deprem yılı olacaktır. Bu deprem yılları 2022 yıllarına kadar sürecek. Anadolu, 7 büyüklüğündeki bir depreme gebe. 26 tane deprem bekliyorum” dedi.