DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ve AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ök, mesajında, ordu ve devlet içerisinde kümelenen hain FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016'dan bu yana 5 yıl geçtiğini, vatanın istikbali ve demokrasi için canını hiçe sayan, kendilerini tankların önüne siper eden vatandaşların kahramanlıklarının asırlar boyu unutulmayacağını belirtti.

Bu hain darbe girişiminin milletin kesin ve kararlı iradesi sayesinde başarılı olamadığını dile getiren Ök, şunları kaydetti:

"Hiçbir terör örgütünün ülkemize ve halkımıza boyun eğdiremeyeceğine o gece bütün dünya şahit oldu. Darbenin ilk saatlerinden itibaren kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla her kesimden insanıyla Türk milleti ülkesinin sahipsiz olmadığını gösterdi. 15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildi. Arkasında çok büyük hesapların olduğu, gerçekleştiğinde ülke ve millet olarak bambaşka mecralara sürükleneceğimiz tarihi bir kırılma noktasıydı. 15 Temmuz gecesi, aynı zamanda ülkesine ihanet içinde olanların ortaya çıktığı bir geceydi. Yabancı güçlerle kol kola girerek, milletimizin silahlarını yine milletimize karşı doğrultan caniler hedeflerine ulaşamadı. Değil silahlı askerler, tank ve savaş uçakları bile vatan sevgisini yüreğinde taşıyan halkımıza bir adım geri attırmadı."

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör de yayımladığı mesajda, 15 Temmuz'un milli iradenin, milli birlik ve beraberliğin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği kutlu bir zafer olduğunu belirtti.

Bu zaferin şehit ve gazilerin üstün cesareti, gazi milletin büyük fedakarlıklarıyla elde edildiğini vurgulayan Güngör, "Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan 15 Temmuz, tankın, topun ve cebr-i mutlak zihniyetin millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediğinin en anlamlı kanıtıdır. Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzu bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa olsun vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. FETÖ ve tüm terörist grupları şunu bilsin ki Türk milleti devletiyle sizleri yok edecektir." ifadelerini kullandı.