DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Atik, mesajında, büyük anlamlar taşıyan, dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik duygularının yoğun biçimde yaşandığı bir Kurban Bayramı'na daha hep birlikte ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini paylaştıklarını belirtti.

Sevinç ve mutlulukların paylaştıkça arttığını, acıların ise paylaştıkça azaldığını vurgulayan Atik, şunları kaydetti:

"Bu bayram da tüm kayıp ve acılarımızı birlikte saralım, güzel zamanları birlikte paylaşalım. İnanıyorum ki bu yıl da bayramın manevi ve uhrevi ruhunu hissederek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak, kaygılarımızı ve sıkıntılarımızı geri plana ittiğimiz, sevgi ve saygıyı doya doya yaşadığımız, umutlarımızın yeniden filizlendiği güzel zamanlar geçireceğiz. Bütün vatandaşlarımızın, Kurban Bayramı'nı kutluyor, ülkesi ve vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

- Örki'den bayram mesajı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de mesajında, kardeşlik, dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştiren Kurban Bayramı'nın, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygısının arttığı, dargınların barıştığı, herkesin kardeşçe kucaklaştığı dini bir bayram olduğunu belirtti.

Aşılanmanın artmasının ardından koronavirüs salgınının etkisinin azalmasıyla Kurban Bayramı'nın normalleşme sürecine denk geldiğine dikkat çeken Örki, "Toplumumuzda dini bayramların yeri her zaman ayrıdır. Hepimiz koronavirüs pandemi süresince sevdiklerimizden zorunlu olarak uzak kaldık. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından Kurban Bayramı'nda tüm sevdiklerimizle bir araya gelebilecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Ramazan Bayramımızı pandemi süresi içinde, sevdiklerimizden uzak geçirmek zorunda kalarak, içimizde burukluk kalmıştı. Kurban Bayramı'nda salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına mutlaka uyalım. Vatandaşlardan beklentimiz, koronavirüs salgınına karşı tedbirleri elden bırakmamalarıdır." dedi.