DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kent genelindeki ticari abonelerin içme suyu ve atık su ücretlerinde 4 ay boyunca yüzde 90 oranında indirime gidecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Mayıs Ayı Genel Kurul Toplantısı, Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zolan, tüm dünyada 1 yılı aşkın süredir yaşanan salgında en çok esnafın olumsuz etkilendiğini belirterek, kent genelindeki tüm ticari abonelerin haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında içme suyu ve atık su ücretlerinde yüzde 90 oranında indirime gideceklerini vurguladı.

Zolan, şunları kaydetti:

"Burada hiçbir ayrım yapmaksızın abone tipi ticari olan tüm işletmelerimiz indirimden yararlanacak. Hiç almama gibi bir durum kanunen söz konusu olmadığı için en düşük tarifeyi seçtik. Şu anki mevcut tarifeye göre yüzde 90 oranında bir indirim söz konusu ve 4 ay geçerli olacak. Pandemi sıkıntıları devam ettiğinde Meclisimiz tekrar bunu değerlendirebilir. İnşallah 4 ay içerisinde salgın tamamen biter ve tüm esnafımız rahat eder. 19 ilçemizde bulunan tüm ticari abonelere indirimli tarife uygulanacak. Bu şekilde bir nebze de olsa pandeminin olumsuz etkilerini gidermek anlamında katkı sağlamış oluruz diye düşünüyorum."