İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, 4 eski parti yöneticisinin disipline sevk edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Demirci, “Herkesin kongre sonucunu hazmetmesi gerekiyor” dedi.

İYİ Parti’de aralarında kongrede İl Başkan Adayı olan Yüksel Öztürk’ün de bulunduğu 4 isim, sosyal medya paylaşımları nedeniyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi. İl Başkanı Süleyman Demirci, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, yaptığı açıklamada, kongre sürecinin biraz sert geçtiğini belirterek, “O da normal, 3 aday vardı. 94 kişilik yönetim kurulu var. 275 kişi yarışa girdi. Bunun taraftarları var. Zor bir dönemdi. Ama kongre neticelendi. Ona saygı duymak lazım. Önce bir hazmetme dönemi var. O normal. O süreyi de geçirdik. Bu süreçte bütün ilçelerde birlikteliği sağlamaya çalıştık. Küskünleri, gönül kırgınlığı olanları teselli etmeye çalıştık. Bunu da başardık. Ama 5-10 kişi bir türlü hazmedemedi. Sosyal medyada, şurada burada biraz abartılı yazılar gördük. Enerjimizi sürekli içeride harcama dönemini bitirmemiz lazım. Herkesin sonucu hazmetmesi gerekiyor. Bunu istiyoruz biz” dedi.

“HARCAMAK DEĞİL KAZANMAK İÇİN” 

Herkesi kazanmak için çalıştıklarını söyleyen Demirci, “Bir kişiyi daha kaybetme lüksümüz yok. 3-4 arkadaşımız biraz abartılı gitti. Onları Disiplin Kurulu’na sevk ettik. Öyle atma falan olamaz. Harcamak için değil kazanmak için Disiplin Kurulu’na sevk ettik. Bir sorun yok şu anda. Kurallar belli. Seçilmiş il başkanısın. Disiplin mekanizması var. Oraya sevk ettik arkadaşları. Basit uyarılarla geçiştirilecek konular bunlar” görüşlerini dile getirdi.