Corona Virüs tehdidi tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da paniğe yol açarken, toplu katılımların olacağı etkinlikler iptal edildi. Ankara'da 'Corona Virüs' Zirvesi sonrası alınan kararlara göre Türkiye genelindeki futbol maçlaranın seyircisiz oynanması kararlaştırıldı. Okullar ve üniversiteler tatil edildi. Bu kararların alınmasının ardından gözler hafta sonu yapılacak AK Parti Efeler ve Çine İlçe Kongresine çevrildi. 

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs Türkiye'ye de sıçradı. 1 vakada pozitif çıkmasının ardından virüs tehdidi Türkiye'nin gündemine oturdu. Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün 'Corona Virüs' Zirvesi düzenlendi. Zirve sonrası yapılan açıklamada, okulların ve üniversitelerin tatil edilmesi, uzaktan eğitim verilmesi, spor müsabakalarının seyircisiz oynanması gibi önlemlerin alındığı duyuruldu. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 81 il valiliğine koronavirüs tedbirlerini içeren genelge gönderildi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da önlemler alındı. Birçok belediye tarafından şehiriçi toplu ulaşım araçlarında dezekfekte işlemleri başlatıldı. Kuşadası ve Efeler Belediyesi planlanan bir çok etkinliği iptal etme kararı aldı. Aydın Valiliği, 12 Mart İstiklal Marşısının Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü kapsamında düzenlenecek etkinlikleri iptal etti. Vatandaşlara toplu alanlardan uzak durulması ve ellerin sık sık yıkanarak dezenfekte edilmesi tavsiyesinde bulunuldu. 

GÖZLER AK PARTİ'DE

Tüm bu gelişmeler yaşanırken gözler AK Parti tarafından hafta sonu Efeler ve Çine'de düzenlenecek olan İlçe Kongrelerine çevrildi. Corona Virüs önlemleri kapsamında bir çok yerde vatandaşların toplu olarak bulunacakları etkinlikler ertelenirken, Efeler'de yaklaşık 20 bin üyesi bulunan AK Parti Efeler İlçe Teşkilatının Pazar günü düzenlenecek olan kongresiyle ilgili henüz aksi yönde bir karar alınmadı. Aynı gün Çine'de de kongre düzenleyecek olan AK Parti'nin, iki ilçede ek tedbirler alıp almayacağı merak konusu oldu.