Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Perşembe günü kurulan semt pazarındaki kalabalığın önüne geçebilmek için Pazartesi günü de aynı yerde  mahalli pazar kurulacağını açıkladı.  

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ilçeye dışarıdan pazarcı alınmaması konusunda yazılı açıklamada bulundu. Amacın pazarcıları mağdur etmek değil, ilçeyi koronavirüsten korumak olduğunu ifade eden Dinçer, “Geçen hafta hem Çine hem de Akçaova’da kurulan pazarlarımıza dışarıdan pazarcı alınmaması konusunda Belediye olarak radikal kararlar alarak uygulamıştık. İlçemizde kurulan pazarlara dışarıdan pazarcı almama konusundaki kararlığımız belediye olarak devam etmektedir. Fakat Aydın İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları gereğince dışarıdan gelen pazarcılarımıza yer göstermek zorunluluğumuz bulunmaktadır” dedi.

Çine’de bugüne kadar koronavirüse rastlanmadığını belirten Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye olarak koruma tedbirlerine karşı uygulamalarımız aynı şekilde devam edecektir. Bu sebeple Perşembe günleri Kapalı Pazar Yerimizde oluşan kalabalığın önüne geçebilmek için Pazartesi günleri de mahalli bir pazar kurulmasına karar verdik. Perşembe günü kalabalık ortama girmek istemeyen vatandaşlarımız alışverişlerini Pazartesi günü aynı yerde, Kapalı Pazar Yerimizde yapabilecekler. İlçemiz üretici ve pazarcıları ile vatandaşlarımız pazartesi günü kurulacak olan pazarımıza gelebilirler. Kurulacak olan pazarlarımız öncesi ve sonrasında virüs önlem ve uygulamalarını titizlikle uygulamaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın evlerinde kalmalarını da önemle rica ediyorum.”