Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, koronavirüs tedbirleri ile ilgili açıklamada bulundu. İlçemizde şu ana kadar pozitif Koronavirüs vakası rastlanmadı diyen Dinçer, "Bizler ne yapıyorsak ilçemiz ve vatandaşlarımız için yapıyoruz. İnşallah bu günleri hep birlikte el ele atlatacağımıza inanıyorum", dedi.

Dinçer, yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Çineli hemşehrilerim bilindiği üzere bugünlerde çok önemli ve kritik süreçlerden geçiyoruz. Hükümetimizin dün akşam saatlerinde aldığı karar doğrultusunda 23,24,25,26 Nisan tarihlerinde Corona virüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Şu ana kadar İlçe Kaymakamımız, hastane başhekimimiz ve sağlık personelimiz, ilçe sağlık müdürümüz ve ekibi, ilçe emniyet müdürümüz ve ekibi, ilçe jandarma komutanımız ve ekibi, Çine Belediye personelimiz ve vatandaşlarımız ile koordineli bir şekilde yürüttüğümüz hassas çalışmalar neticesinde şu ana kadar ilçemizde pozitif Corona (Covid19) virüs vakasına rastlanmadı. Bizde Çine Belediyesi olarak bu karar doğrultusunda çok hızlı bir şekilde karar alarak 23 Nisan perşembe günü kurulacak olan halk pazarımızı bir gün önceye 22 Nisan Çarşamba gününe aldık. Aynı gün Akçaova mahallemizde kurulacak olan pazarımızda devam edecektir. Ayrıca 22 Nisan Çarşamba günü hem Çine hem de Akçaova mahalle pazarımızı Çineli esnaflarımızla ve Çineli üreticilerimizin katılımıyla gerçekleştireceğiz.

Bu hafta sonu cuma günü başlayacak olan Ramazan ayının ilk günü olması sebebiyle vatandaşlarımızda alışverişlerini yapmış olacaklar. Hiçbir vatandaşımızı da mağdur etmemiş olacağız. Bu vesileyle Ramazan öncesi vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla huzur içinde alışverişlerini yapmaları için elimizden geleni yapacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler yönetici olarak bugüne kadar bu önlemleri ilçemiz için titizlikle aldık, bundan sonrada almaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin ilçemizde bugüne kadar pozitif Corona virüs vakası olmadı diye rehavete kapılmasını da istemiyoruz. Bazen alınan kararlar radikal olabiliyor. Bizler ne yapıyorsak ilçemiz ve vatandaşlarımız için yapıyoruz. İnşallah bu günleri hep birlikte el ele atlatacağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle şimdiden tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum".