Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın desteğiyle çekilen, ‘Cincin Karpuzu’ isimli yöresel türkü, ilçedeki karpuz satışlarını ikiye katladı.  Daha önce kilosu 80 kuruştan satılan karpuzun, yayınlanan klipten sonra 1 lira 20 kuruştan satıldığı belirtildi.

Koçarlı’ya bağlı Cincin Mahallesi’nde oturan karpuz üreticisi ve toptancısı Uysal Serindağ, “Cincin mahallemizin adını taşıyan tadı ile meşhur Cincin Karpuzu, bir yöresel türküyle daha da ünlendi. Koçarlı Belediye Başkanımız Nedim Kaplan’ın katkılarıyla hazırlanan ‘Cincin Karpuzu’ isimli klip, karpuzun tanıtımında çok faydası oldu. Bu türkü keşke daha önce yapılsaymış. Başkanımıza teşekkür ediyoruz, Bu yöresel türkü yayınlandıktan sonra, yoğun telefonlar gelmeye başladı ve karpuza talep çoğaldı. Ürünümüz değer kazandı, fiyatları arttı. Karpuz üreticisine olumlu etkisi oldu” dedi.

ÜRETİCİDEN KARPUZ FESTİVALİ TALEBİ

Serindağ, “Eğer imkan varsa, Başkanımız Nedim Kaplan’dan gelecek yıl, Karpuz Festivali gibi benzeri etkinlikler düzenlemesini rica ediyoruz. Koçarlılı çiftçilerimiz için, tanıtım imkanını daha da etkin hale getirmiş olabiliriz” diye konuştu.

TÜKETİCİLERE UYARI

Öte yandan karpuz ile ilgili bazı sorunları da dile getiren Serindağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her karpuz cincin karpuzu değildir, tüketicilerimiz yanılmasın. İran gibi ülkelerde veya Başka bölgelerde yetiştirilen karpuzların bazıları kabak aşısı ve Cincin Karpuzu diye halka satıyorlar. Bu da bizim ürünlerimizi çok olumsuz etkiliyor. Cincin Karpuzu 20 Temmuz’dan sonra çıkıyor, daha önce çıkan ürünler cincin karpuzu değildir.”