Aydın Barosu yönetim kurulundan istifa eden Rabia Altuntaş Çiftçi, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt’un istifa eden üyeleri hedef alan açıklamasına yanıt verdi. Baro Başkanının sorunlara çözüm üretmek yerine kavga ve kaos ortamını tırmandırmaya çalıştığını ifade eden Çiftçi, “İstifamdaki her beyanımın ispatı ve belgesi mevcut olup, bunları açıklama yeri meslek örgütümün Genel Kuruludur” dedi.

İSTEDİĞİNİ GÖSTEREN, İSTEDİĞİNİ KESEN BAŞKAN...

Çiftçi, Gökhan Bozkurt’un açıklamasına karşılık şu ifadeleri kullandı:

"Daha birkaç gün öncesinde verdiğim istifa dilekçe içeriğinde 'Anlatmaya çalıştıklarım önyargısız olarak değerlendirilmeyecek, uyarilarım dikkate alınmayacak, kaos ve kavga ortamı daha da tırmandırılmaya çalışılacak, hakkımda algı yaratmak için ithamlarda bulunulacak ve baromuza yakışmayacak uslupla baromuzun kurumsal kimliğine zarar verecek şekilde kavga ortamına çekilmeye çalışılacağım' demiştim.
Bugün Baro başkanlığının sosyal medya sayfasından yönetim kurulu kararı olmadan başkanlığa yakışmayan bir üslupla, yönetim kurulu içindeki anti demokratik yönetim anlayışına karşı iradesini ve demokratik tepki koyan arkadaşlarla paylaşılan olağan bir fotoğraf üzerinden bir oluşum varmış gibi göstererek bu yönde algı yaratılmaya başlanmıştır. Asılsız ithamlarda ve iftiralarda bulunduğum iddia edilmiştir. Oysa Baro başkanlığı sayfası dahil birçok sosyal medya hesabından istediği kişiyi gösteren istediğini kesen, kendisinin önden yandan birçok fotoğrafını koyan baro başkanının neden bu olağan durumdan rahatsız olduğunu anlayabilmiş değilim.
Ayrıca istifamdaki her beyanımın ispatı ve belgesi mevcut olup, bunları açıklama yeri meslek örgütümün Genel Kuruludur."