CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, dün şehrin ortasında imam nikahlı eşi tarafından katledilen Sinem Kaya ile ilgili açıklama yaptı. Ekiz, İstanbul Sözleşmesi vurgusu yaptı.

Ekiz’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bir kadın cinayeti daha geliyorum dedi ve geldi. 33 yaşındaki Sinem KAYA, devletine güvenerek ve sığınarak koruma tedbiri aldırdığı Dinçer ÖZDEN tarafından şehrin ortasında ateşli silahla katledildi.

Affedici ve iyi hal indirimli yasalar Sinem'in aramızdan koparılmasına, umutlarının ve geleceğinin sönmesine sebep oldu. Bisikletle tek başına işe gitmek polemikleriyle uğraşan güvenliğimizden sorumlu devletin tepesindekiler; kadınlar tek başına ölüyor farkında mısınız?

Yasa koyucular ve uygulayıcılar Sinem'in sesini duyabilseydi, o şimdi hayatta olacaktı.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadını koruduğunu, hayata bağlı tuttuğunu dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık, nefesimiz yettiğince anlatmaya devam edeceğiz. Ta ki bu kadın şiddeti ve cinayetleri durana kadar.

Kadınların uğradığı şiddet ve cinayetten, bugün herkesin rahatça şehrin içinde silahla dolaşabilmesinin irdelenmesi yerine, İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açıp kaldırılmasına çalışan iktidar sorumludur.

Ben, Sinem KAYA'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum ve ailesine Sinem'in davasının takipçisi olacağımızın sözünü veriyorum.”