CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül ile beraberindeki heyet, Kuyucular’da ruhsatsız olarak kurulmak istenen jeotermal enerji santraline karşı direnen mahalle halkını ziyaret etti. Mahalleden bir kadının ‘Ölmek istemiyoruz’ sözleri üzerine konuşan CHP’li Tezcan, “Bu çığlığı 82 milyon duysun” dedi.

CHP PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte, Efeler’e bağlı Kuyucular Mahallesinde ruhsatsız bir şekilde kurulmak istenen jeotermal enerji santraline karşı direnen köylüleri ziyaret etti.
“ÖLMEK İSTEMİYORUZ”
 Köylülerden son duruma ilişkin bilgi alan ve taleplerini dinleyen CHP’li Bülent Tezcan’ın yanına gelen bir kadın, “Aç susuz buralardayız. Biz ölmek istemiyoruz. çoluğumuz çocuğumuz var bizim. Aç susuz buralardayız. Ona göre. Bizim zeytinlerimiz olmuyor. Herkes duysun. Tüm Türkiye duysun. Bu sıcak su termalini istemiyoruz. Bizim haberimiz yokken kuruldu bu. Köylülerin haberi yokken yapıyorlar bunu” dedi.
“82 MİLYON TÜRKİYE DUYSUN”
CHP PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, burada yaptığı konuşmada köylülere destek sözü verdi. Tezcan, şu ifadeleri kullandı:
“Burada vatandaşın çığlığını, 82 milyon Türkiye duysun. Bu insanlar Kanal İstanbul’un kenarında 1 koyup 10 kazanacakları rantiyecilik istemiyor. Bu insanlar milleti, devleti soymak peşinde değil. İstedikleri tek şey var. Çoluğumuz çocuğumuz kanser olmasın. Havamız zehirlenmesin, toprağımız zehirlenmesin diyorlar. Bu arazi Kuyucular köyünün arazisiymiş. Hazineye geçirdikleri araziyi vatandaşa sormadan, buranın toprağını işleyenlere sormadan bir gecede jeotermal kuyusu açmışlar. Bu jeotermal işi artık ölçüyü aştı. Aydın’ı zehir yuvası haline getirme peşindeler. Burada 1.sınıf tarım arazileri var. 3-5 kişinin kar hesabı tutsun diye Aydın’da yaşayan vatandaşın geleceğini çalmaya kimsenin hakkı yok. Sarayda oturan duysun; Meclisteki 550 milletvekili duysun. CHP ve İYİ Parti’li milletvekilleri olarak jeotermallerle ilgili karşı mücadelenize hep destek verdik, bundan sonra da vereceğiz” şeklinde konuştu.”