CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, yaklaşık 5.5 milyon gencin KYK öğrenim kredisi borcunun silinmesiyle ilgili Aydın Atatürk Kent Meydanında pankart açarak hükümete seslendi.

Dinç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Basın Emekçileri,
Kıymetli Aydın Kamuoyu
Pandeminin ve salgından kaynaklı ülkemizde giderek kötüleşen ekonominin esnafıyla, işçisiyle, emeklisiyle, genciyle hepimiz farkındayız. Ne yazık ki ekonomi karnesi kırıklarla dolu olan AKP iktidarı Türkiye’yi yoksulluğa mahkum etmiştir ve etmeye devam etmektedir.

Milletimiz bu kadar büyük ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, emeklilerimiz maaşları yetmediği için hala çalışmak zorunda kalırken, mutfaklarda tencereler kaynamazken ve gençlerimiz üniversitelerini bitirip iş bulamazken AKP iktidarı Türk Milleti’ne hakaret eden Cengiz Holding’in, Kolin’in, Limak’ın, Kalyon’un 500 Milyon Liraları aşan vergi borçlarını affediyor. İktidar yandaşı olan sermaye gruplarını semirtip sırtını sıvazlarken, elektriğe, doğalgaza, gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine zam üstüne zam yaparak Şatafatlı müzikli yemek sofralarının faturasını vatandaşa kesiyor.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi yeni yıl ile birlikte binlerce işsiz üniversite mezunu gencimizin evine KYK borçlarından kaynaklı icra kağıtları geliyor. Buradan iktidara sesleniyoruz. Cengiz Holding’in 500 Milyon Lira Vergi borcunu silerken işsizliğe mahkum ettiğiniz milyonlarca gence icra göndermeye utanmadınız mı?
Yüzünüz hiç kızarmadı mı?

Şimdi de güya faiz indirimi ile yapılandırma yapacaklarmış. 
Beyefendiler, bu memlekette 5 buçuk Milyon KYK Borçlusu genç var. Aklınızı başınıza devşirin ve Cengiz’lerin, Kolin’lerin Milyonlarca lira vergi borcunu değil, Bu memleketin evlatlarının KYK borcunu silin. KYK mağduru gençler yapılandırma istemiyor, bu gençler KYK Borçları silinsin istiyor. Madem ki yandaşlarınızın vergi borcunu siliyorsunuz, işsizliğe mahkum ettiğiniz 5 buçuk milyon gencin de borcunu silmek zorundasınız. 

Değerli arkadaşlar bir diğer taraftan günlerdir Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlara şahit oluyoruz. En kibar tarifiyle bunun adı hukuksuzluktur, demokrasiyi, akademiyi yok saymaktır. Üniversiteler iktidarın babasının çiftliği değildir. Kayyum Rektörleri, Yandaş Rektörleri kabul etmiyoruz. Buradan, Aydın’dan Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrenci arkadaşlarımıza ve Demokratik Üniversite diyen tüm hocalarımıza selam gönderiyoruz. Seninleyiz, Yanındayız Boğaziçi…

Basın açıklamamıza katılan CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Burak Yılmaz’a, Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz’e, Efeler Belediye Meclis Üyemiz Altan Kemerci’ye, Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman’a İl ve Efeler Gençlik Örgütüme teşekkür ederim".