Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Örgütü tarafından asgari ücretin net 3 bin100 lira olması için saha çalışması yapıldı. İl Başkanı Ali Çankır’ın da katıldığı çalışmada vatandaşlara broşür dağıtıldı. CHP’nin asgari ücret önerisinin detayları anlatıldı.

Asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Hükümet ve sendika temsilcilerinin görüşmelerinde son aşamaya geçildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da gönlünden ne kadar geçtiği sorulmuş, Erdoğan da “Belli bir yere gelsin ondan sonra cevap vereceğiz” şeklinde yanıt vermişti.

“RAKAMIN AÇLIK SINIRI ÜSTÜNDE OLMASI ŞARTTIR”

Konuyla ilgili saha çalışması yapan CHP Aydın İl Örgütü, asgari ücret tekliflerinin detaylarını vatandaşlara aktardı. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın da katıldığı çalışma sonrası yapılan açıklamada, “Açlık sınırının 3 bin TL’ye dayandığı bugünlerde asgari ücret ile geçinenlere verilecek zam ile birlikte bu tutarın açlık sınırı üstünde olması şarttır” denildi.

Ekonomik buhranın pik noktasına geldiğinin vurgulandığı açıklamada, “Covid-19 pandemi salgını dolasıyla giderek artan ekonomik buhran pik noktasına gelmiştir. Geçim derdine düşen, yarınını göremeyen asgari ücret ile çalışan emekçilerimiz için asgari ücret tespit komisyonu günlerdir verilecek zam üzerinde çalışmalar yapıyor. Ekonomimizi çok iyi gösterip, yalan rakamlarla verilecek zam üzerinde oyunlar oynanıyor. Açlık sınırının 3 bin TL dayandığı bugünlerde asgari ücret ile geçinenlere verilecek zam ile birlikte bu tutarın açlık sınırı üstünde olması şarttır” ifadelerine yer verildi.

Başkan Çankır, kendisinin de bizzat katıldığı saha çalışmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Yapılacak zamlarla asgari ücretli çalışanlarımız en azından belli bir refah seviyesine ulaşmalı, ailesiyle, yakınlarıyla sosyalleşebilmeli ve aldığı maaştan en azından yarınını düşünmeyecek kadar yanına para kalmalıdır. Birilerinin vergileri sıfırlanıp lüks hayatlar yaşarken, bu ülkenin temeli oluşturulan işçilerimizin en azından maaşlarından vergi kaldırılmalıdır. CHP olarak bizim tarafımızda bellidir, asgari ücret önerimizde. Asgari ücret en az 3100 net olmalıdır. Vergiden muaf tutulmalıdır. Asgari ücretli artık gülmeli ve huzurlu olmalıdır. Birçok ailenin huzuru bu maaşa bağlıdır. AKP hükümeti bu konuda daha vicdanlı davranmalı, artık birilerini değil halkını düşünmelidir.

Bizler bugün asgari ücret önerimizi anlatmak, halkımızı bilgilendirmek için bugün broşür dağıtımında bulunarak asgari ücret teklifimizi anlattık. Sokakta, meydanda, alanda her yerde ve her zaman işçimizin, emekçimizin her daim sesi olmaya devam edeceğiz.”