CHP Aydın'da pazar günü yapılan kongrenin ardından yenilenen İl Yönetimi, mazbata aldı. Mazbata töreninde konuşan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay arasında bir sorunun söz konusu olmadığını söyledi.

Pazar günü gerçekleştirilen İl Kongresinde güven tazeleyen Ali Çankır ve yeni yönetimi mazbatasını aldı. İl Seçim Müdürlüğü önünde konuşan İl Başkanı Ali Çankır, "İl yönetim kurulu üyelerimiz ile buradayız. Yerel seçimlerde Aydın’da, İstanbul’da, Ankara’da Türkiye’nin 11 büyükşehrinde yerel yönetimlerinin anahtarlarını aldık. Yerel yönetimlerin Türkiye’nin iktidarın yolunda önemli bir anahtarı olduğunu çok iyi biliyoruz. Aydın’da zaten bir süredir Cumhuriyet Halk Partisi yerel yönetimleri ile halkına hizmet ederek Cumhuriyet Halk Partisinin Sosyal demokrat Belediyecilik anlayışıyla Aydınlıların hemşerilerinin gönlünü almıştı" dedi.

"TEK HEDEFİMİZ İKTİDAR"

Çankır, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz, yerel yönetimlerimizin plan projelerini halkımızla paylaşarak örgüt olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim artık tek bir yönümüz var o da iktidar. Tek bir hedefimiz var, o da Türkiye mazbatası. Bu anlamda Aydın örgütlerinin tamamı, 17 ilçe başkanımla, örgütlerimizle, yerel yönetimlerimizle yeni oluşturduğumuz göreve hazır il yönetimimizle, il kadrolarımızla, ilçe kadrolarımızla bu pazar seçim olsa, Türkiye’nin mazbatası alacak şekilde dinamik şekilde örgütlerimiz zaten hazır. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, demokrasi ve adaletin artık ayaklar altına alındığı tek adam parti rejiminin altında ezildiği ve son dönemde ekonomik sıkıntılarla halkımızın artık nefes alamaz olduğu bir dönemde. Aydın halkımızın, Cumhuriyet Halk Partisi olarak da her zaman yanında olacağız. Onların her konusunda, ki Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı halkın evidir, Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı yedi gün yirmi dört saat halkımızın hizmetinde açık tutulacak. Halkımızın tek sorunu Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerince ve onların bütün dertleri de bizim dilimiz de olacak. Bugüne kadar partinin bütün kademelerine Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak bizlere verdiği destek için teşekkürlerimi sunuyorum."

"ASLA SORUN SÖZ KONUSU DEĞİL"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay arasında bir sorun olup olmadığına yönelik soruları yanıtlayan Çankır, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın arasında asla bir sorun söz konusu değil. Cumhuriyet Halk Partisi Aydın’da Millet İttifakıyla beraber ilçe belediyelerimiz bazında nüfusun yüzde 85’ini halkımıza hizmet etmek adına görevlerine zaten devam ediyor. İlçelerimizde baharı getirdik. Biz ortada bir sorun olduğunu düşünmüyoruz. Halledilmeyecek bir sorun da yok. Bir takım kararlar alınmış. Bu kararla ilgili de bütün örgütlerimiz duyarlı. Her iki belediye başkanımızın da bu sorunu çözmekle ilgili bir an önce adım atacağına biz inanıyoruz. Ortada halledilemeyecek bir problem yok zaten" dedi.