Eski CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz’la birlikte partide iki kritik ismin daha ihraç istemiyle disipline sevk edildiği ortaya çıktı. İhracı istenen isimler, eski CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz ile Söke Belediyesine bağlı Lima A.Ş.’nin Genel Müdürü Taner Güven.

Eski CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz’un kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kuruluna sevk edilmesinin ardından, partide iki kritik ismin daha ihraç listesinde olduğu ortaya çıktı.

Eski CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kuruluna sevk edildi.

2014 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Söke Belediye Meclis üyeliğine seçilen, 3 Aralık 2014 ve 10 Aralık 2017'deki olağan genel kurullarda Söke İlçe Başkanı seçilen Hüseyin Gündüz, Nisan 2018’de ilçe başkanlığından istifa etmişti.

Gündüz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’na yönelik ‘Diktatör’ söylemiyle parti içinde tepki çekmişti.

İhracı gündeme gelen bir diğer isim ise Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’e yakınlığıyla bilinen, Söke Belediyesine bağlı Lima A.Ş.’nin Genel Müdürü Taner Güven oldu.

İki isim de kendilerine verilen süre içerisinde İl Disiplin Kuruluna savunmalarını verecek. Daha sonra Disiplin Kurulu tarafından ihraç talebi karara bağlanacak.