Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Özlem Çerçioğlu ile AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Arı arasında ‘su kesintisi’ polemiği yaşandı. Çerçioğlu, su kesintilerinin elektrik kesintilerinden kaynaklandığını söyledi. 
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı birinci oturumu Başkan Özlem Çerçioğlu yönetiminde Şükran Güngör – Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Başkan Çerçioğlu’yla AK Parti Buharkent ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Arı arasında yaşanan ‘su kesintisi’ polemiği damga vurdu.
Gündemin tamamlanmasının ardından söz alan Arı, Aydın’ın onlarca mahallesinde su kesintisi yaşandığını söyledi. 
Arı’ya “O sizin fikriniz. Hiçbir yerde su kesintisi yok. Elektrikler kesiliyor” yanıtını veren Çerçioğlu, konuya ilişkin bilgi sunması için Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Hakan Olkaç’a söz verdi.
“SIKINTI ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN KAYNAKLANIYOR”
Üyelere bilgi veren Olkaç, “Cumartesi günü Buharkent’te sabaha karşı elektrik kesintisi oldu. AYDEM Müdürü’ne kendisi de sorabilir. Yine aynı şekilde Pazar günü 3 – 4 defa gün içinde elektrik kesintileri oldu. Sonuçta pompalarımız elektrikle çalışıyor. Bu gelgitlerden dolayı isale hattında devamlı kesinti olup, anlık olarak gelip gitmesinden dolayı arızamız da oldu tabii elektrik kesintisine bağlı olarak. Hem AYDEM’den hem TEİAŞ’tan doğrulatabilir” dedi.
AK Parti Sultanhisar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çınar ise “O zaman Genel Müdürümüze şunu soralım; Sultanhisar Atça Mahallesi’nde iki tane mahallenin suları Kurban Bayramı süresince, 6 gün süreyle kesildi. Gerekçe neydi biliyor musunuz? ‘Suyun kullanımı fazla olduğu için yetersizdir’ dendi” diye konuştu. 
Çınar’a cevap veren Olkaç ise “Hayır, öyle bir şey yok. Arife günü yüksek noktalarda sıkıntı yaşandı. Bütün şebeke kontrol edildi. Yüzeye çıkan arıza yoktu. Bayramın birinci günü öğleye doğru arıza bulundu. Videoları da bende mevcut. O arıza giderildikten sonra herhangi bir sıkıntımız kalmadı” görüşlerini aktardı.
“AYDEM’LE GÖRÜŞÜN”
Olkaç’ın açıklamasının ardından yeniden konuşan Çerçioğlu, “Burada suçlu aramıyorum ben. Elektrik kesintisi olduğu zaman otomatikman bize de yansıyor. Bu konuda sizler AYDEM’le görüşürseniz, bu sıkıntılar giderilirse bütün Aydın halkı memnun olur” diye konuştu.
Çerçioğlu, Mustafa Arı’nın “Sorumlu AYDEM mi oldu şimdi?” diye sorması üzerine, “Valla siz nasıl anlarsanız anlayın” diyerek, görüşmeleri sonlandırdı.
Bir sonraki toplantı, 10 Eylül’de yapılacak.