Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ile birlikte kentteki yerel gazetelerin tanıtıldığı standı ziyaret etti. Çerçioğlu buradaki konuşmasında, Aydınlı esnafa seslenerek, “Yerelde, kentle ilgili olan biteni öğrenmenin en doğru noktası yerel basındır. Tüm Aydın esnafına sesleniyorum, desteklemeye devam edelim ki doğru habere ulaşalım” dedi.

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde kentteki yerel gazeteleri tanıtmak amacıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde stant kurdu. Efeler Sevgi Yolu’nda kurulan standı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ile birlikte ziyaret etti.

Basın emekçileriyle sohbet ederek baklava ikram eden Çerçioğlu, eline fotoğraf makinesini alarak gazetecilerin toplu fotoğrafını da çekti.

YEREL BASINA DESTEK ÇAĞRISI

Ziyarette yaptığı konuşmada Aydın halkına ve esnafa seslenen Çerçioğlu, “Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum ama buruk kutluyorum. İlk önce bunu söylemek istiyorum. Her iki cemiyeti böyle ortak bir noktada buluşmanızdan dolayı ayrıca kutluyorum. Yerel basını destekliyoruz, desteklemeye de devam ediyoruz. Sizin de böyle bir organizasyon yapmanız çok yerinde olmuş. Buradan Aydın halkına seslenmek istiyorum. Yerelde, kentle ilgili olan biteni öğrenmenin en doğru noktası yerel basındır. Tüm Aydın esnafına sesleniyorum, desteklemeye devam edelim ki doğru habere ulaşalım. Gazetecilik mesleğinin ne kadar zor icra edildiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Cezaevinde olan gazetecilerde en üst sıradayız. Daha özgür yazıların yazılmasını ve kadın gazetecilerin sayısının artmasını diliyorum” dedi.