Nazilli Tarım Fuarı açılışında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, jeotermal firmalarına seslendi. Aydınlı çiftçinin sıcak sudan faydalanmak istediğini belirten Çerçioğlu, “Biraz insaflı olun, Nazilli’deki çiftçilerle bu sıcak suyu paylaşın” dedi.

Nazilli Tarım Fuarı açılışı, bugün çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti. Fuarda açılış konuşması yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli’de bir jeotermal firmasının iki tane sondaj açmak için çalışma yaptığını söyleyerek, “Biz temiz enerjiye karşı değiliz. Ama bu enerjiyi çıkartırken doğaya ve insan sağlığına saygılı olmak gerekiyor” dedi.

Herodot’un Aydın için kullandığı ‘Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü’ sözlerini hatırlatan Çerçioğlu, şunları söyledi:

“Allah öyle bir toprak bahşetmiş ki, Türkiye’nin en verimli topraklarının üzerinde yaşıyoruz. Aydın’ın ekonomisinin yüzde 51’i tarıma dayalı. Bizler gelecek nesillere sağlıklı bir çevre aktarmak zorundayız. Bunun için de doğamızı korumak zorundayız. Her platformda dile getiriyorum, yine dile getireceğim. Nazilli’de de bir jeotermal firması iki tane sondaj açmak üzere. Buradan şunu söylemek istiyorum; Allah yerin altındaki bu kaynağı bize vermiş, öz kaynağımız. Doğalgaz gibi dışarıdan değil. Orta Doğu’da, dünyada savaşlar enerjiden dolayı gerçekleşiyor. Bizim enerjiye ihtiyacımız var. Biz temiz enerjiye karşı değiliz. Ama bu enerjiyi çıkartırken doğaya ve insan sağlığına saygılı olmak gerekiyor.”

“SICAK SUYU ÇİFTÇİYLE PAYLAŞIN”

Aydın’da tarımın önemine vurgu yapan Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanı en güzel inciri, zeytini, kestanesi bu topraklarda yetişiyor. Eğer yatırımcılar, çevre dostu olursa bizim hiçbir sorunumuz yok. Bacanızdan çıkan gazların tahlil sonuçlarını bizlerle paylaşın. Biraz daha para harcayın, bacalarınızın filtrelerini tam takın ki sağlığa, çevreye duyarlı olduğunuzu bizler de görelim. Biz bu fuarları, Nazilli’de, Aydın’da tarım daha fazla kalkınsın diye yapıyoruz. Aydınlı çiftçi bu sıcak sudan faydalanmak istiyor. Girdi maliyetleri çok yüksek. Düşük miktarlarla seralarımızı örtülü tarımda kullanabiliriz. Onun için biraz insaflı olun, Nazilli’deki çiftçilerle bu sıcak suyu paylaşın.”