Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un tüm kadınlardan ve annelerden özür dilemesi gerektiğini söyledi. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Torun, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un sözleriyle ilgili de konuştu. Torun, “Hadlerini aşan bir dil kullanmaya başladılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, şahsiyeti de sorgulanır, kendisi de yargıya hesabını verir. Milletin ve Aydınlının nezdinde cevabı verildi. Bu sözleri buradan da bir kez daha kınıyorum” dedi. 
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU 
Yavuz’un sözleri hakkında ilk kez açıklama yapan Özlem Çerçioğlu da, “Bu konuda Aydın ve Türkiye cevabını verdi. Kadınların yaptığı bir ilçe kongresinde bu sözleri söylemesi daha büyük bir facia. İlk önce tüm kadınlardan, sonra tüm annelerden özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Hukuksal çerçevede de suç duyurusunda bulundu avukatım” diye konuştu. 
NE OLMUŞTU?
AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz,  partisinin İncirliova Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelik “Hanımefendidir, annedir, şudur budur ama kendisinin bu kimliğe uygun hareketi yok” ifadelerini kullanmıştı. 
Yavuz’un bu sözlerine ‘cinsiyetçi’ bir eleştiri olduğu ve hakaret sayıldığı gerekçesiyle çok sayıda tepki gelmişti.