Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, eski dönem borçları nedeniyle dün haciz memurlarının kapısını çaldığı İncirliova Belediyesi’ni ziyaret etti. Aytekin Kaya’yı sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Çerçioğlu, “Gerekirse çadır kurarız, yine hizmet ederiz. Büyükşehir emrinizdedir” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ile birlikte İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’yı ziyaret etti. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, ilçe başkanları ve partililerin de bulunduğu ziyarette, Çerçioğlu eski borçlar nedeniyle belediyeye gelen icra ile ilgili konuştu.

‘Bizler makam mevki için değil hizmet için buradayız’ diyen Çerçioğlu, “Gerekirse kurarız çadırı, plastik sandalye getiririz yine hizmet ederiz. Hatta bize İncirliova halkı bile getirir. İyi günde de kötü günde de hep beraberiz. Borcu olan tek belediye siz misiniz? Sizi başarılı buldukları için üzerinize geliyorlar herhalde. 11 ayda bu kadar hizmet eden, borç ödeyen AKP’li, MHP’li belediye var mı acaba?” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR EMRİNDEDİR”

Çerçioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“32 milyon borcun 12 milyonu ödenmiş. Dile kolay. Borcunu düzenli ödeyen bir belediye. Normalde sizi tebrik etmeleri gerekiyor ve örnek gösterilmesi gerekiyor. Ama böyle bir şeyle karşılaşmak çok üzücü. Bu masa, sandalye gitse ne olur? Sizin bu küçük ayak oyunlarınızı Aydın halkı yemiyor. Aydın halkı akıllı, zeki. Başkanım, başının dik olduğunu biliyorum. Hem hizmet verdin hem 12 milyon borç ödedin. Büyükşehir emrindedir. Alt yapı, üst yapı üzerimize ne düşüyorsa hazırız. Al bu koltuğu çıkar kapının önüne, plastik sandalyeyle otur. Sıkmayın canınızı. Beni böyle yapınca daha teşvik ediyorlar. Gerekirse 24 saat çalışırım. Hemen ekibinizle Büyükşehir Belediyesi’ne gelin, gereken hizmet neyse yapalım. Onlar böyle yaptığı sürece biz gelip yeni projeler açıklayacağız.”

“İKTİDARIN BASKISI”

Aytekin Kaya’nın başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyleyen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır da, “Burada geçmiş olsun demeye gerek yok. Siz 11 aydır gerekeni yapıyorsunuz. 11 ayda tasarruflarla belediyeciliğin ne olduğunu öğrettiniz. Burada amaç hizmet etmekse önünü açmak lazım. Ama maalesef iktidarın baskısı var. Bu da ekonomik baskısı. Ama biz Millet ittifakı olarak yanınızdayız. Hep beraber hizmete devam edeceğiz” diye konuştu.  

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ise, Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Özlem Çerçioğlu’na destekleri için teşekkürlerini iletti.