Cumhur İttifakı üyeleri, Enerya’ya yol kazılarında kolaylık sağlanması ve harçların kaldırılması için Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge verdi. Önergeyi reddeden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ben halkın parasıyla bir özel sektörün bozduğu yeri düzeltmem. Niye düzelteyim? Fakir fukara, garip gurabanın ne günahı var?” diye yanıt verdi. Teklifi, Cumhur İttifakı’nın bazı üyeleri de desteklemedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda ‘harç’ gerginliği yaşandı. Cumhur İttifakı üyeleri, bazı ilçelere doğalgaz getirilmesi yönünde çalışma başlatıldığını, ancak diğer ilçelere de gelmesini istediklerini söyledi. Bunu sağlamak için de ‘Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Enerya’ya yol kazılarında, verilecek izinlerde kolaylık sağlaması ve bunun için ödenen harçların alınmaması’ teklifinde bulunarak önerge verdi.

“HARCI ALMAK ZORUNDAYIM”

Harç konusunda açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, “Yolu kazan firma kendisi yolu kapatacak. Kanun koyucu benden harcı almamı istiyor. Ben de almak zorundayım. Ben kanun koyucunun üstünde bir makam değilim. Kanun koyucu bunun aksi bir karar çıkarırsa öyle yaparız. Ama şu an kanunlara uymakla yükümlüyüm” dedi.

“ZİMMET ÇIKAR”

Harçların kaldırılmasını mümkün olmadığını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Sözcüsü, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da CHP grubu adına konuştu. Atay, “Harçların kaldırılması kanuni değil. Bu kamu zararı doğurur. Eğer böyle bir şey yaparsak yarın meclis üyelerine zimmet çıkar” ifadelerini kullandı.

“ORAYA HARCAYACAĞIM PARAYLA 17 İLÇEYE HİZMET EDERİM”

Belediyenin özel sektörün çalışma yaptığı yerleri düzeltmesine temelden karşı olduğunu belirten Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özel sektörün yapacağı işi ben neden yükleniyorum? Özel sektör kazdığı yerin asfaltını döksün. Özel sektörün Aydın’daki bozduğu yolları düzeltmek onların görevi. Ben halkın parasıyla bir özel sektörün bozduğu yeri düzeltmem. Niye düzelteyim? Fakir fukara, garip gurabanın ne günahı var? Oraya harcayacağım parayla Aydın’ın 17 ilçesine başka bir hizmet yaparım. Doğalgazın parasını almıyor mu? Alıyor.”

CUMHUR İTTFAKI’NDAN BAZI ÜYELER DE DESTEKLEMEDİ

Öte yandan Cumhur ittifakı Belediye Meclis Üyesi, Atça Eski Belediye Başkanı Mustafa Çınar ve beraberindeki bazı üyeler, önergeyi doğru bulmadıklarını söyleyerek grubunu desteklemedi.