Aydın Büyükşehir Belediyesine ait Halk Ege Et, Aydın dışındaki ilk mağazasını İzmir'de açtı. Görkemli açılışa çok sayıda Belediye Başkanı ve vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Çerçioğlu, "Aydın’ın doğal ürünlerini İzmirlilerle buluşturmaktan gurur duyduklarını" ifade etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın ili dışındaki ilk şube İzmir'in Buca ilçesine açıldı. 14.Halk Ege ET Şubesinin açılış kurdelesini Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer birlikte kesti. Aydın’daki üreticiden alınan hayvanların etini Halk Ege Et aracılığıyla İzmirli tüketicilerle buluşturan Çerçioğlu, yaptığı konuşmada, "Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü Aydın’dan sizlere selam getirdim. Bizler kırsal kalkınmaya çok önem veriyoruz. Aydın’daki üreticilerimizin yetiştirmiş olduğu hayvanların doğal etini Halk Ege Et öncülüğünde sizlerle buluşturduk. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu organizasyonun gerçekleşmesinde çok büyük katkısı oldu” dedi.

KILIÇDAROĞLU TEBRİK MESAJI GÖNDERDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından halka kaliteli ve ekonomik hizmet sunma amacıyla kurulan Halk Ege Et'in Buca ilçesi Menderes Caddesi üzerinde gerçekleşen açılış törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Aydın ve İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da açılış nedeniyle tebrik mesajı gönderdi. 

SOYER: BU BÜTÜN TÜRKİYE'YE MUAZZAM BİR MESAJ 

Topuklu Efe tabi bir kadına bu kadar mı yakışır” sözleriyle Çerçioğlu’ndan övgüyle bahseden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’nin Topuklu Efe’si Özlem Başkanımızla çok anlamlı bir şey yapıyoruz. Bu bütün Türkiye’ye muazzam bir mesaj.  O mesaj ne biliyor musunuz? Siz üretin kardeşim, biz bunu pazarlayacağız, her yere taşıyacağız. Sizin ürününüz elde kalmayacak. Benim vatandaşım da ucuz doğal ve sağlık ürün tüketecek. Bu projenin aslı astarı budur” dedi.

"AYDIN'DAN YAYILAN IŞIK TÜM TÜRKİYE'Yİ SARACAK"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederim diyon Soyer, "Öncü adım onun adımıdır. Sağ olsun var olsun. Bu adımı beraber atacağız ve bütün Türkiye’ye örnek olacağız. Göreceksiniz, İzmir’den, Aydın’dan yayılan bu aydınlık ışık bütün Türkiye’yi saracak ve başka bir Türkiye mümkün olacak. Bunu bütün Türkiye görecek” diye konuştu.

VATANDAŞA PİLAV VE KAVURMA İKRAM EDİLDİ

Açılışın ardından vatandaşlar ve protokol üyeleri Ege Et’in ürünlerini inceledi. Vatandaşlara pilav ve kavurma ikramında bulunuldu. İzmirli vatandaşlar Halk Ege Et magazasına gün boyu ilgi gösterdi.