CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’e açılan soruşturma ile ilgili İl Başkanı Ali Çankır’dan açıklama geldi.

Geçen hafta sonu gerçekleştirilen CHP Aydın İl Kongresi’nde, kadınlara yönelik şiddet ve tacize dikkat çekmek amacıyla danslı bir protesto olan ‘Las Tesis’i partililer ile beraber söyleyen CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir hakkında ‘devlet büyüklerine hakaret’ iddiasıyla soruşturma başladı.
 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “İl Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Özdemir'in kadınlara yönelik şiddet ve tacizlere dikkat çekmek için kadın kollarımızla birlikte Las Tesis protestosu hakkında soruşturma açıldı. Bu ülkede yanlışa yanlış demek, haksızlığa karşı durmak, kadınları ötekeleştiren zihniyeti eleştirmek dahi suç oldu.

Dün olduğu gibi bugün ve yarında haksızlığa karşı ne mahkemelerden ne de baskınızdan korkmadan, yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. CHP Aydın örgütleri olarak her daim Kadın Kolları İl Başkanımız Ayşe Özdemir'in yanındayız ve destekçisiyiz” İfadelerine yer verdi.